Friday, March 29, 2024

Coronavirus: Suedia a administrat 1.000 de vaccinuri anti-COVID păstrate la temperatura greșită

Must Read

În jur de 1.000 de persoane din Suedia au fost inoculate cu doze ale vaccinului Moderna care au fost păstrate la temperatura greșită în timpul transportării, anunță Reuters .

În total, 2.100 de doze ale vaccinului, în jur de 20% din numărul primit de Suedia din partea Moderna, au fost păstrate la temperaturi prea scăzute și dozele care nu au fost încă administrate au fost puse deoparte până se va clarifica dacă acestea mai pot fi folosite, a anunțat Apoteket, compania responsabilă de livrarea dozelor.

Toate persoanele cărora le-au fost administrate dozele păstrate necorespunzător sunt angajați sanitari, potrivit aceleiași surse.

Potrivit evaluării Autorității de Sănătate Publică a Suediei, deocamdată nu există motive pentru a se crede că dozele transportate la o temperatură prea scăzută au pus în pericol sănătatea persoanelor vaccinate însă agenția a afirmat că va investiga în continuare situația.

- Advertisement -

“Un lucru pe care trebuie să îl aflăm este dacă vaccinurile deja administrate vor funcționa”, a declarat Magnus Frisk, un purtător de cuvânt al Apoteket.

Acesta a adăugat că Moderna a fost contactată pentru a oferii informații suplimentare despre efectele păstrării la o temperatură prea scăzută a dozelor și dacă persoanele deja vaccinate cu acestea vor avea nevoie de o nouă inoculare.

Frisk a precizat că restul dozelor afectate au fost identificate și că ele nu vor fi folosite.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x