Thursday, March 28, 2024

Deutsche Bank îl pedepsește pe Donald Trump pentru violențele de la Capitoliu și nu va mai face afaceri cu el (New York Times)

Must Read

Grupul bancar german Deutsche Bank nu va mai face afaceri în viitor cu preşedintele SUA, Donald Trump, sau companiile sale, în urma asaltului asupra Capitoliului dat de susţinătorii lui Trump în data de 6 ianuarie, scrie New York Times, citat de Reuters.

Deutsche Bank este cel mai important creditor al lui Trump, cu împrumuturi în valoare de 340 milioane de dolari către Trump Organization, entitatea care regrupează companiile lui Donald Trump şi care în prezent este coordonată de cei doi fii ai săi.

Informația transmisă pe surse nu a fost confirmată oficial nici de purtătorul de cuvânt al Deutsche Bank, nici de Trump Organization, nici de biroul de presă de la Casa Albă.

Totuși, săptămâna trecută, Christiana Riley, șefa operațiunilor bancare din SUA, a condamnat într-o postare pe LinkedIn violențele de la Capitoliu.

- Advertisement -
“Suntem mândri de Constituția noastră și suntem alături de cei care încearcă să o susțină pentru a se asigura că voința poporului este respectată și că are loc o tranziție pașnică a puterii”, a scris ea.

Reuters a scris în noiembrie că Deutsche caută modalități de a pune capăt relației sale cu Trump după alegerile din SUA, deoarece s-a săturat de publicitatea negativă pe care i-o aduce această legătură.

Și Signature Bank a anunţat oficial că va pune capăt legăturilor cu Donald Trump

Separat, Signature Bank, o instituţie financiară din New York care a deservit mult timp familia lui Donald Trump, a anunţat şi ea în mod oficial că va pune capăt legăturilor cu Donald Trump. Un purtător de cuvânt al băncii a precizat că Signature Bank va închide două conturi personale în care Donald Trump are aproximativ 5,3 milioane de dolari.

“Credem că acţiunea corectă ar fi demisia preşedintelui SUA, care ar fi în interesul naţiunii şi al poporului american”, a informat Signature Bank într-un comunicat de presă publicat luni.

Decizia celor două bănci vine după ce mai multe reţele sociale şi alte companii au suspendat legăturile cu Donald Trump, după ce liderul de la Casa Albă a încurajat protestul care s-a transformat într-o revoltă în interiorul Capitoliului, soldată cu victime.

Cinci oameni au murit în aceste violenţe, inclusiv un agent al poliţiei de la Capitoliu care a fost bătut în timp ce încerca să oprească mulţimea.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x