Friday, March 29, 2024

După publicarea estimărilor de profit, acțiunile Samsung au crescut semnificativ

Must Read

Vineri, acțiunile grupului sud-coreean au crescut semnificativ după ce Samsung Electronics Co Ltd a anunțat că se aşteaptă la o creştere cu 26% a profitului operaţional trimestrial, asta în contextul pandemiei de coronavirus, ca urmare a cererii pentru chip-uri de memorie.

Compania continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei, care a sporit cererea pentru chipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă.

Samsung se aşteaptă la un profit operaţional de 9.000 miliarde woni (8,24 miliarde de dolari) în trimestrul patru din 2020 şi la o creştere a vânzărilor de 1,9%, la 61.000 miliarde woni, în linie cu previziunile analiştilor intervievaţi de Refinitiv.

Acţiunile Samsung Electronics au urcat vineri cu 8,6% la Bursa de la Seul, pe fondul redresării mai rapide a preţurilor pentru chip-uri de memorie. Din septembrie, titlurile Samsung au înregistrat un avans de aproximativ 67%, datorită deficitului global de chipuri, care a forţat firmele să se lupte pentru a-şi asigura prin contract materie primă de la producătorii de cipuri.

- Advertisement -

Livrările de smartphone-uri au scăzut cu 17,5 procente

Potrivit analiştilor, livrările de de smartphone-uri Samsung au scăzut cu 17,5% în trimestrul patru din 2020, pe fondul concurenţei noului iPhone 12 de la Apple.

De asemenea, aprecierea monedei sud-coreene faţă de dolar afectează câştigurile Samsung, apreciază analiştii.

Grupul sud-coreean urmează să dea publicităţii rezultatele detaliate pentru trimestrul patru la finele acestei luni.

Samsung este cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente.

Samsung prevede o nouă normalitate în 2021

2020 a fost un an atipic, unul care a zguduit rapid și neașteptat viața și a reinventat normalitatea. Am câștigat perspectiva lucrurilor care contează cu adevărat, precum sănătatea noastră și a celor dragi, și experiențele de orice fel pe care le prețuim acum, mai mult ca niciodată.

Anul trecut, Samsung a început noul deceniu la CES și a împărtășit viziunea de a facilita experiențe care fac ca noile tehnologii să devină din ce în ce mai semnificative în viața fiecăruia. Și, deși participarea fizică de anul acesta, în Las Vegas , nu a fost posibilă, acesta poate fi totuși cel mai interesant CES de până acum, încă din primul moment în care Samsung va intra în următoarea etapă a acestei călătorii, concentrându-se pe experiențe care îmbunătățesc viața și lumea în care fiecare trăiește – creând o normalitate mai bună pentru toți.

Această deviză va fi împărtășită pe larg în cadrul conferinței de presă Samsung la CES pentru a dezvălui cum va arăta o normalitate mai bună pentru toți (Better Normal), începând cu tehnologia potrivită pentru fiecare tip de utilizator.

Samsung va introduce tehnologii mai inteligente care îmbogățesc viața prin experiențe personalizate – de la atingerea obiectivelor de fitness la domiciliu, până la crearea și menținerea unei diete sănătoase cu rețete personalizate și aparate de bucătărie conectate intuitiv – tehnologii care să se adapteze diferitelor moduri de viață și care să facă noile experiențe mai accesibile și interesante prin AI și robotică, și bineînțeles, tehnologii care să susțină un stil de viață sustenabil pentru ca generațiilor următoare să se poată bucura de această nouă normalitate, mai bună.

“Suntem la începutul unei oportunități extrem de unice în a depăși nu doar impedimentele de anul trecut, ci de a crea o normalitate mai bună pentru toți și sunt atât de încântat să împărtășesc mai multe despre modul în care Samsung transformă acest lucru în realitate. Sper că îmi veți fi alături la conferința virtuală de presă Samsung CES, luni, 11 ianuarie”, a spus Sebastian Seung, Head of Samsung Research.

În calitate de lider global în tehnologie, dărâmarea barierelor către un viitor mai bun va continua să fie esențială pentru misiunea Samsung, dar oamenii, societatea și planeta vor rămâne însăși esența și inspirația a tot ceea ce brand-ul va face.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x