Acasă ECONOMIE Economia Germaniei, cea mai mare din UE, a scăzut cu 5% în...

Economia Germaniei, cea mai mare din UE, a scăzut cu 5% în 2020. Există riscul unei „recesiuni profunde”

0
FRANKFURT AM MAIN, GERMANY - JANUARY 21: The symbol of the Euro, the currency of the Eurozone, stands illuminated on January 21, 2015 in Frankfurt, Germany. The European Central Bank (ECB) is schedule to meet tomorrow and announce a large-scale bond buying program. The Euro has dropped sharply against the U.S. dollar in recent months. (Photo by Hannelore Foerster/Getty Images)

Economia Germaniei a înregistrat o scădere de 5% în 2020, în contextul restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronaviruspotrivit Oficiul german pentru Statistică.

Potrivit Oficiului pentru Statistică, există temeri privind o recesiune profundă în Germania din cauza pandemiei. În 2020, Germania a înregistrat o scădere economică de 5,0%, cea mai puternică de la criza financiară din 2009, când scăderea a fost de 5,7%, relatează Die Welt şi Der Spiegel, citate de Mediafax.

Consumul privat a înregistrat în 2020 o scădere de 6,0% comparativ cu anul precedent. Exporturile germane au scăzut cu 9,9%, iar importurile cu 8,6%, potrivit Oficiului pentru Statistică.

Deficitul bugetar al Germaniei a atins în 2020 nivelul de 4,8%, în contextul în care Guvernul federal, guvernele landurilor, comunităţile şi serviciile sociale au alocat fonduri suplimentare de 158,2 miliarde de euro.

Sursa: digi24.ro

Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
wpDiscuz
0
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Exit mobile version