Thursday, December 2, 2021

Economia Marii Britanii, în pragul de a ÎNCHIDE 250.000 de mici afaceri. 2020, cel mai slab an din ultimele 3 secole

Must Read

Din cauza pandemiei de coronavirus, aproximativ 250.000 de afaceri din Marea Britanie sunt în pragul de a se închide.

Un grup industrial spune că cel puțin 250.000 de firme mici din Regatul Unit s-ar putea închide dacă Guvernul nu le va oferi mai mult ajutor financiar. Avertismentul Federației Întreprinderilor Mici (FSB) a avut loc luni, după ce autoritățile au impus măsuri de blocare pentru a limita noua tulpină infecțioasă de coronavirus, pe măsură ce Marea Britanie se îndreaptă spre a doua recesiune din acești ani.

Grupurile de lobby spun că cele 4,6 miliarde de lire sterline (6,2 miliarde de dolari) anunțate de cancelarul Rishi Sunak ca ajutor de urgență la începutul blocării nu sunt suficiente.

“Dezvoltarea măsurilor de sprijinire a afacerilor nu a ținut pasul cu restricțiile din ce în ce mai intense”, a declarat președintele FSB, Mike Cherry, într-o declarație de presă. „Riscăm să pierdem sute de mii de întreprinderi mici în acest an, la un cost imens pentru comunitățile locale și mijloacele de trai individuale”, a mai precizat acesta.

Cel mai slab an din ultimele 3 secole

- Advertisement -

Sondajul trimestrial al FSB, Small Business Index (SBI), a găsit încredere la al doilea cel mai scăzut nivel din istoria sa de 10 ani. Aproximativ de 5% din cele 1.400 de firme chestionate se așteaptă să se închidă. Datele guvernamentale arată că există aproximativ 5,9 milioane de întreprinderi mici în Marea Britanie care angajează aproximativ 16,8 milioane de oameni. Mai mult, proporția întreprinderilor mici care așteaptă ca profiturile să se micșoreze în trimestrul următor a crescut de la 38% acum un an la 58% acum, un nivel record.

Marea Britanie se află în lockdown până la jumătatea lunii februarie, determinând Bloomberg Economics să prezică o contracție de 4,5% în acest trimestru. Producția a scăzut probabil în ultimele trei luni ale anului 2020, plafonând cel mai prost an pentru economie din ultimele trei secole, informează AlJazeera.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Cum arată casa în care locuiește miliardarul Elon Musk. Condițiile modeste în care trăiește cel mai bogat om al lumii VIDEO

Elon Musk știe să facă afaceri, iar acest lucru i-a adus și titlul de cel mai bogat om al planetei,...
- Advertisement -

More Articles Like This