Thursday, April 18, 2024

Elon Musk dă vina pe Facebook pentru violențele din SUA

Must Read

Șeful Tesla și SpaceX, Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a găsit prilejul să-l atace din nou pe Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, cu care are o gâlceavă mai veche.

Musk a postat joi pe Twitter mesajul „Acesta este ceea ce se numește efectul de domino”, însoțit de o imagine cu piese de domino de dimensiuni diferite, ordonate în „scara măgarului”. Pe cea mai mică dintre piesele de domino, care se pregătește să înceapă procesul în lanț de dărâmare a tuturor pieselor, până la cea mai mare, este scris: „un site prin care se dădeau note femeilor din campus”.

Deși nu a menționat numele rețelei sociale, mesajul lui Musk este o evidentă aluzie la Facebook, pe care Mark Zuckerberg și colegii lui l-au fondat în anul 2004, pe când erau studenți la Harvard, ca site prin care „evaluau” fetele de la facultate. Elon Musk sugerează astfel rolul pe care rețelele sociale și în special Facebook l-ar fi jucat în mișcările politice și sociale și în fenomenul dezinformării, care ar fi condus la violențele de la Washington din aceste zile.

Musk a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere evaluată la 185 de miliarde de dolari, întrecându-l astfel pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos (184 miliarde dolari), potrivit CNBC. Mark Zuckerberg este al treilea în topul miliardarilor lumii, cu o avere de 98,7 miliarde de dolari, conform topului Forbes în timp real.

- Advertisement -

Elon Musk și Mark Zuckerberg au o ceartă mai veche. Totul pare să fi început prin anul 2014, când Musk a avertizat public asupra a ceea ce el considera a fi un adevărat pericol existențial pentru omenire ridicat de tehnologiile de inteligență artificială și robotică. Atunci, într-un interviu pentru CNBC, șeful Tesla a făcut o paralelă cu filmul Terminator, în care roboții se întorc împotriva oamenilor.

În 2017, Mark Zuckerberg, într-o transmisiune pe Facebook în care răspundea la întrebările fanilor săi, i-a catalogat drept „iresponsabili” pe „negativiștii” care „bat toba cu aceste scenarii apocaliptice”. De atunci, Elon Musk nu ratează nicio ocazie să-l atace pe Zuckerberg. La un moment dat, Musk a retras și prezența Tesla de pe Facebook.

Reamintim că, miercuri, în urma unui miting pro-Trump, o serie de persoane civile au pătruns în Capitoliu – sediul Congresului SUA – împiedicând validarea alegerii lui Joe Biden ca președinte al SUA. În urma violențelor, 4 persoane și-au pierdut viața. A doua zi, congresmenii s-au reunit din nou și au validat alegerea lui Biden ca președinte al SUA pentru 4 ani. Între timp a fost instituită stare de asediu la Washington, iar militarii Gărzii Naționale au fost trimiși în capitala SUA pentru a restabili calmul.

Principalele platforme online, printre care și Facebook, au luat măsuri împotriva lui Donald Trump, care mai are 12 zile de mandat. Facebook, Twitter, Youtube au șters mesaje și clipuri ale președintelui în exercițiu, în care acuza „fraude” electorale la alegerile pierdute.

Mark Zuckerberg a anunțat, joi, că i-a blocat lui Trump conturile de Facebook și Instagram pentru cel puțin 2 săptămâni, pentru decizia președintelui în exercițiu de a „scuza mai degrabă decât a condamna acțiunile susținătorilor săi, de la Capitoliu”.

Sursa: startupcafe.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x