Friday, March 29, 2024

Emil Boc l-a făcut PRAF în direct pe Vlad Voiculescu:”Nici la un extemporal la dirigenție nu faci asta. Suntem extrem de revoltați”

Must Read

Președintele Asociației Municipiilor din România, Emil Boc l-a desființat în direct la Digi 24 pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Mărul discordiei a fost reprezentat de finanțarea centrelor de vaccinare, care conform ordonanței pregătită de Guvern, prevede ca acestea să fie finanțate de autoritățile locale. Încolțit, Voiculescu a aruncat vina pe premierul Florin Cîțu. 

Vlad Voiculescu a încercat să arunce responsabilitatea conținutului ordonanței de urgență pe seama premierului Florin Cîțu, spunând totodată că mai este suficient timp pentru modificarea legii.

“Este un draft, o primă versiune a unui act normativ care nu a fost adoptat de Guvern, ci urmează a fi adoptat. Nu este o decizie doar a Ministerului Sănătății. Vreau ca tot acest proces de vaccinare să funcționeze ireproșabil și pentru asta e nevoie de suporturi, de contribuția tuturor celor implicați, cu atât mai mult a primarilor de municipii. Este o decizie a Guvernului, de-asta se numește ordonanță de Guvernului, nu a Ministerului Sănătății. Sunt sigur că pot fi aduse îmbunătățiri, de-asta există acest proces al avizării. Eu am vorbit cu premierul acum o oră, deci cred că răspunde la telefon dacă cineva sună din teritoriu (râde-n.r.), deci nu ar trebui să ne ferim de lucrul ăsta. Mai avem 12 ore din ziua de astăzi și câteva ore până marți la prânz atunci când vom avea ședința de Guvern. Mai e timp să facem lucrurile cât mai aproape de perfecțiune,” a spus Vlad Voiculescu.

Vizibil revoltat de cele spuse de Vlad Voiculescu, Emil Boc a replicat:

- Advertisement -

“Nu se respectă termenul de 10 zile prevăzut de lege în vederea consultării cu privire la emiterea unei ordonanțe de urgență. E clar că nu poți de vineri pe luni să spui că sunt 10 zile. Apoi, nu cred că trebuie ca fiecare primar să-l sune pe primul ministru pentru o problemă ce ține de competența unui ministru de resort. A scris cu mânuța domniei sale, ministrul Sănătății, articolul 6 din Ordonanță care menționează că ‘pentru funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 din bugetul autorităților locale se asigură fondurile necesare pentru organizare, dotare, operaționalizare, pentru plata personalului medico-sanitar’. Dacă tot avem o viziune europeană, orice ministru ar trebuie să știe că nu poți să stabilești sarcini fără să dai bani. Trebuie alocate resurse financiare suplimentare. Asta nici la un extemporal la dirigenție la clasele I-IV nu se face, darămite la acest nivel. Primarii din Asociația Municipiilor sunt extrem de revoltați de această abordare și atitudine a ministrului Sănătății, care ignoră niște principii fundamentale după care se conduce Uniunea Europeană. Nu știu în alte locuri unde a condus domnul ministru, dacă a condus tot după aceleași principii, dar avem pretenția la respectul pe care-l merită acești primari care reprezintă mai mult de jumătate din populația României și mai mult din 70% din PIB-ul României. Ministerul Sănătății să-și asume răspunderea, nu să plimbe hârtia în stânga și în dreapta. Ministrul răspunde pentru ceea ce propune!” a spus Boc.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x