Sunday, July 25, 2021

Factura de curent: Fără nicio legătura cu liberalizarea pieței de energie, prețurile cresc cu 7% pentru toți consumatorii din ianuarie 2021. Care este motivul?

Must Read

Facturile la curentul electric vor crește cu cel puțin 7% atât pentru utilizatorii casnici cât și pentru cei non-casnici, în contextul impus de prețul de producție al lunii decembrie 2020, spune Felix Căprariu, președintele Asociației Teritoriale pentru Energie și Eficiență Energetică (ATEEE). Reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) iau în calcul înființarea propriului furnizor.

Cei șapte milioane de consumatori casnici și aproape alte două milioane din zona instituțiilor sau a companiilor vor achita, probabil, facturi mai mari la consumul de energie electrică.

„Pentru că în decembrie anul trecut, costul de producție a curentului a fost de 1.200 lei/ mW, putem spune că în luna februarie vom avea o creștere de 7%, minimum, indiferent de tipul de consumator, și discutăm de o piață comună, impactul pe creștere este identic”, a declarat luni Căprariu, în cadrul unei conferințe de presă.

Măsuri urgente cerute ANRE

- Advertisement -

Președintele ATEEE i-a reproșat Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) că nu informează corespunzător clienții, indiferent de natura lor. În acest context a solicitat de urgență derularea unei campanii de informare la nivel național prin toate canalele mass-media, de către ANRE și Ministerul Energiei, privind facilitățile de care dispun consumatorii prin liberalizarea pieței prin prezentarea modului de verificare a prețului optim pentru fiecare tip de consumator.

ATEEE mai solicită posibilitatea schimbării furnizorului de energie în maxim 24h prin simpla notificare, pe motiv de preț competitiv precum și lansarea urgentă a pachetului legislativ „Energie curată”. Acesta implementează conceptului de single preț pe piața de echilibrare și utilizare a platformelor europene aferente pieței de echilibrare, preț ce influențează costul de producție pentru energie.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

VIDEO. Jean-Claude Van Damme, filmat într-o mașină alături de români, ascultând manele

Actorul Jean Claude Van Damme a fost filmat într-o mașină, alături de mai mulți români, în timp ce asculta...
- Advertisement -

More Articles Like This