Un elev de 10 ani din Texas, care în urmă cu doi ani primise 10 acțiuni GameStop de la mama lui, tocmai a făcut un profit uriaș de pe urma lor, scrie New York Post.

În 2019, Nina Carr a cumpărat 10 acțiuni GameStop cu 6 dolari bucata și i le-a dăruit fiului ei, Jaydyn, cu ocazia Kwanzaa, o sărbătoare tradițională africană. Miercuri, ei au vândut acțiunile cu aproape 3.200 de dolari.

Cei doi s-au trezit în mijlocul furtunii create de forumiștii Reddit pe bursele americane, când valoarea acțiunilor GameStop a crescut spectaculos, și au acționat rapid.

„Am încercat să-i explic (lui Jaydyn – n.r.) că este neobișnuit și l-am întrebat dacă vrea să le păstreze sau să vândă”, povestește Nina Carr.

Băiatul a decis să vândă, obținând aproape 3.200 de dolari, de peste 50 de ori mai mult decât investise mama lui în 2019 în acțiuni.

Jaydyn a spus că va reinvesti 1.000 de dolari din profit, probabil în acțiuni Roblox, iar diferența va merge în contul de economii.

„Trebuie să-l învăț că nu poate cumpăra orice, trebuie să studieze indicii bursieri”, a declarat mama lui, admițând că ar fi trebuit să cumpere și pentru ea niște acțiuni în 2019.

Sursa: digi24.ro

Alec_Stocks_RO


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.