Friday, March 29, 2024

Fostul ministru Bogdan Stanoevici, a murit infectat de COVID-19 după ce a fost la proteste împotriva “dictaturii sanitare” și promova teorii conspiraționiste despre coronavirus

Must Read

Fostul ministru și candidat la preşedinţie, Bogdan Stanoevici, a murit în această dimineață, după ce s-a aflat în stare gravă din cauza complicațiilor medicale provocate de Covid-19.

Actorul se afla internat la Institutul De Urgență Pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” pentru a face ECMO, o procedură medicală.

ECMO este o procedură prin care pacientul este conectat la un aparat care preia funcțiile inimii și plămânilor pentru ca organele să se refacă, cu alte cuvinte o ”respirație extracorporală”.

Stanoevici a fost unul dintre contestatarii măsurilor de protecție luate de autorități.

- Advertisement -

Fostul ministru al Românilor de Pretutindeni, candidat la preşedenţie, primărie şi Parlament, Bogdan Stanoevici a fost intubat în luna decembrie în secţia de terapie intensivă a spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală.

Bogdan Stanoevici, actor și manager al Circului Metropolitan București, a fost unul dintre candidații independenți la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, ocupând poziția 11 pe buletinele de vot. Candidatura lui s-a desfășurat sub sloganul „România, din nou acasă!”

Comparativ cu alți candidați, viața sa politică a fost una de scurtă durată. În perioada 5 martie-17 decembrie 2014 a ocupat funcția de ministru pentru Românii de Pretutindeni, în Guvernul condus de Victor Ponta. În data de 17 ianuarie 2015, premierul Victor Ponta l-a numit pe Bogdan Stanoevici secretar de stat la Ministerul Culturii, funcție deținută până la 29 decembrie 2015.

Boogdan Stanoevici avusese, pe parcursul pandemiei, mai multe luări publice de poziție în care și-a manifestat scepticismul față de varianta oficială, agreat de experții internaționali în sănătate publică. A promovat ideea că este un virus creat în laborator, a participa, în luna ma, la un miting împotriva așa-zisei ”dictaturi sanitare”, organizat în Piața Victoriei, unde s-a pupat și s-a îmbrățișat cu alte persoane prezente la fața locului.

Totodată, a fost unul dintre cei care și-au exprimat public rezervele legate de purtarea măștii de protecție: „Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, spunea Bogdan Stanoevici.

Senatoarea AUR Diana Șoșoacă are o postare delirantă după ce Bogdan Stanoevici a murit. Ea susține că actorul nu a murit din cauza coronavirusului și că ar fi rugat-o să „lupte până la capăt”. „Nu ne puteți omorî pe toți”, avertizează Șoșoacă.

„PENTRU TOȚI „DEȘTEPȚII ” DIN MEDIA: Bogdan Stanoevici NU A MURIT DE COVID! SE VINDECASE LA 2 SĂPTĂMÂNI DUPĂ INTERNARE. BOGDAN AVEA AFECȚIUNI DE O VIAȚĂ CARE NU I-AU FOST TRATATE. LA 62 DE ANI, ARATA CĂ LA 45. M-A RUGAT SĂ LUPT PÂNĂ LA CAPĂT ȘI SĂ NU MĂ LAS. AVIZ AMATORILOR ȘI CRIMINALILOR DIN SISTEM! NU NE PUTEȚI OMORÎ PE TOȚI!”, a scris Șoșoacă pe Facebook.

Diana Șoșoacă i-a amenințat, la sfârșitul lunii decembrie, cu plângeri penale pe medicii care aveau grija de Bogdan Stanoevici, internat cu coronavirus. Stanoevici a murit, marți, 12 ianuarie la spitalul CC Iliescu din Capitala.

”Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Bogdan Stanoevici, se afla în comă de aseară. A luat o infecție nosocomială. Eu i-am avertizat să îl lase în pace și să îi aplice un tratament mediu, nu acut pentru că au posibilitatea să aplice tratamente raportat la fiecare pacient în parte. După avertismentul ăsta Bogdan a intrat în comă. Eu sper să nu fie o comă indusă. Eu vă spun că voi acționa în consecință. Copilul lui a venit deja din Franța. Deja mor prea mulți oameni în spitale, prea mulți oameni sunt în comă și nu ar trebui să fie. Se adună din ce în ce mai multe probe împotriva acestor protocoale impuse și chiar voi sesiza intervenția Parchetului General care trebuie să desfășoare controale la toate spitalele”, a declarat Diana Șoșoacă pe 20 decembrie.

- Advertisement -


- Advertisement -

1 COMENTARIU

Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
vali
vali
3 years ago

mai exact dupa o infecție nosocomială – clostridium difficile

- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x