Friday, March 29, 2024

Germania prelungește carantina și impune măsuri mai stricte pentru limitarea răspândirii COVID-19. Mesajul Angelei Merkel

Must Read

Autoritățile germane au decis prelungirea carantinei la nivel național până la 31 ianuarie, dar și introducerea unor restricții mult mai dure decât până în prezent.

Decizia a fost luată după o întâlnire între cancelarul Angela Merkel și liderii celor 16 landuri federale, informează Digi24.

Cancelarul a declarat că Germania se află într-o cursă contracronometru, spitalele din mai multe regiuni ale țării fiind suprasolicitate.

Astfel, ca urmare a deciziei, școlile, dar și majoritatea magazinelor nealimentare, barurile, restaurantele, instituțiile de cultură, cele sportive și cele de agrement vor rămâne închise până la finalul acestei luni.

„De asemenea, le cerem tuturor cetăţenilor să limiteze contactele la minimum pentru a combate pandemia”, a declarat cancelarul Angela Merkel, în cadrul unei conferinţe de presă.

- Advertisement -

Totodată, întrunirile private cu alte persoane vor fi permise numai în afara locuinței, iar restricţiile de călătorie pe o rază de 15 kilometri de la domiciliu vor fi puse în aplicare în districtele în care incidenţa îmbolnăvirilor depăşeşte cele 200 de noi cazuri de infecţii la 100.000 de locuitori.

În prezent, aceasta vizează aproximativ 10 milioane de oameni, în special în estul ţării, Saxonia, Turingia, dar şi în Bavaria, afectate semnificativ de al doilea val al epidemiei.

Numărul de cazuri provocate de noua tulpină, în creștere în Germania

Numărul de cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului, identificată în Marea Britanie, a crescut în ultimele zile, acesta fiind unul dintre motivele pentru care autoritățile au decis înăsprirea regulilor.

„Ne aflăm astăzi în situaţii limită în unele spitale, ceea ce ne-a determinat încă o dată să adoptăm aceste decizii. Măsurile pe care le-am decis sunt drastice, sunt mai dure. Ştim că, prin vaccinurile disponibile acum, există o perspectivă pentru normalizarea vieţii noastre de zi cu zi”, a mai spus Merkel.

Germania a înregistrat marți 11.897 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 față de raportarea de luni, dar și 944 de decese asociate COVID-19, potrivit Institutului Robert Koch.

Sursa: gandul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x