Friday, March 29, 2024

Google a achiziționat Fitbit cu 2,1 miliarde de dolari

Must Read

Google finalizează achiziționarea producătorului de dispozitive portabile Fitbit, după ce tranzacția a provocat temeri cu privire la puterea de piaţă a Google şi folosirea informaţiilor referitoare la sănătatea oamenilor în mesaje publicitare orientate.

Google a anunțat joi că a finalizat preluarea producătorului de dispozitive portabile Fitbit.

În decembrie, Comisia Europeană a aprobat preluarea Fitbit de către Alphabet, după ce Google a fost de acord să restricţioneze modul în care va folosi datele utilizatorilor legate de sănătate şi a oferit concesii, pentru a răspunde îngrijorărilor UE în materie de concurenţă.

“Această tranzacţie este despre dispozitive, nu despre date, şi am specificat de la început că vom proteja dreptul la viaţă privată al utilizatorilor”, a dat asigurări Google, într-o postare pe blog, citat de Reuters.

- Advertisement -

Google a oferit 2,1 miliarde de dolari

În noiembrie 2018, compania a oferit 2,1 miliarde de dolari pentru preluarea Fitbit Inc, în încercarea de a controla o parte din piaţa de dispozitive pentru fitness şi smartwatch.

Preluarea Fitbit de către Google a generat critici din partea celor care sunt îngrijoraţi că Google ar putea să utilizeze datele colectate de dispozitivele Fitbit pentru a-şi consolida poziţia dominantă pe piaţa de publicitate şi căutare online.

În primul trimestru al acestui an Fitbit controla doar 3% din piaţa mondială de dispozitive portabile, mult în urma liderului Apple, care controlează o cotă de 29,3%, şi de asemenea este devansat de rivalii Xiaomi, Samsung şi Huawei, potrivit datelor furnizate de firma de cercetare International Data Corp.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x