Friday, March 29, 2024

Greta Thunberg îşi ironizează criticii la împlinirea vârstei majoratului: Sunt, în sfârșit, liberă

Must Read

Greta Thunberg, suedeza care a devenit celebră în urmă cu trei ani după campania sa de greve şcolare în favoarea luptei împotriva modificărilor climatice, și-a marcat împlinirea vârstei de 18 ani printr-un mesaj pe Twitter plin de ironie prin care le răspunde ”climatoscepticilor” care o acuză de faptul că este manipulată de ”profeţii nenorocirii”, relatează AFP, preluată de News.ro.

Activista ecologistă le mulţumeşte în acest mesaj, postat duminică, abonaţilor săi pentru urările pe care i le-au transmis cu ocazia majoratului.

”În această seară nu mă găsiţi la pubul local pentru a expune toate secretele sumbre din spatele conspiraţiei luptei împotriva modificărilor climatice, grevei şcolare şi gestionarilor mei răi care nu mă pot controla! Sunt, în sfârşit, liberă!”, a scris ea.

Ea îi atacă astfel pe numeroşii săi critici care o acuză de faptul că este manipulată de către ”profeţii apocalipsei” sau că este plătită de un ”lobby verde”.

- Advertisement -

În fotografia postată în mesaj, ea pozează cu degetul mare ridicat, purtând un sweat-shirt ”Flat Mars Society”, o trimitere la ”Flat Earth Society”.

La doi ani după lansarea unei mobilizări împotriva modificărilor climatice, Greta Thunberg s-a întors la şcoală.

Ea şi-a luat un an sabatic cu scopul de a apăra cauza luptei împotriva încălzirii globale în întreaga lume şi pentru a se duce la COP25, prevăzută la Santiago în Chile.

La începutul lui 2021, activista intenţionează mai mult ca niciodată să-şi continue lupta împotriva modificărilor climatice.

Ea a îndemnat luna trecută la o acţiune urgentă, la cinci ani de la Acordul de la Paris de luptă împotriva încăzlirii globale.

”Obiective îndepărtate şi ipotetice sunt stabilitae, mari discursuri susţinute, dar, când vine vorba de acţiunea imediată de care avem nevoie, ne aflăm în continuare într-o negare completă şi ne pierdem timpul cu noi supape, vorbe goale şi contabilitatea creativă”, denunţa ea la cinci ani de la semnarea Acordului.

În noiembrie, ea se răzbuna pe Donald Trump, după ce a îndemnat la vot cu adversarul său Joe Biden.

Sursa: g4media.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x