Thursday, April 25, 2024

Legea salarizării, modificată! Lovitură pentru bugetari: premirul Florin Cîțu vrea eliminarea sporurilor!

Must Read

Ca parte a procesului de elaborare a unui proiect de buget pe anul 2021, o adevărată lovitură pentru bugetari este pregătită de Guvernul PNL. Primul-ministru Florin Cîțu a anunțat că legea salarizării va fi modificată, iar sporurile acordate în sectorul public, reanalizate de specialiștii de la Palatul Victoria.

Scopul îl reprezintă, zice Florin Cîțu, eliminarea inechităților din sistemul public.

Legea salarizării, modificată! Florin Cîțu: „Ne uităm la toate sporurile”

Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021, să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare. În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi”, a precizat Florin Cîțu într-o intervenție la Radio Guerrilla, întrebat fiind despre sporurile de 30% acordate angajaţilor din prefecturi în contextul epidemiei de Covid-19.

În opinia premierului, „aşa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepţii şi, de fapt, tineţi minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu şi nu mai este aşa. Au apărut tot felul de excepţii şi trebuie corectate”.

- Advertisement -

Potrivit prim-ministrului, atât Legea salarizării, cât şi Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta: „Vor fi modificate pentru a ţine cont de câteva principii – Legea pensiilor va ține cont de principiul contributivităţii, Legea salarizării, de câteva principii clare pentru a elimina inechităţile din sistemul public”.

Sursa: gandul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x