Tuesday, April 23, 2024

Lovitură puternică încasată de Twitter, după suspendarea contului lui Trump. Ce s-a întâmplat cu titlurile companiei

Must Read

Suspendarea contului de Twitter al lui Donald Trump, urmată de reacţia furibundă a multor republicani, dar şi de declaraţiile lui Joe Biden, a influenţat în mod direct acţiunile companiei americane.

Probleme pentru Twitter în urma deciziei privind suspendarea contului preşedintelui american în exerciţiu, Donald Trump. Acţiunile companiei s-au prăbuşit luni, 11 ianuarie.

Cu cât a scăzut valoarea de piaţă a Twitter?

După ce a decis să suspende definitiv contul de Twitter @realDonaldTrump al actualului lider de la Casa Albă, în urma incidentelor din Washington de săptămâna trecută, acţiunile Twitter au pierdut mai bine de 6% din valoare luni.

Asta a dus la o diminuare a valorii de piaţă a companiei cu aproximativ 2,5 miliarde de dolari, notează Reuters.

- Advertisement -

Contul de Twitter al lui Trump, unul dintre cele mai urmărite de pe platformă

Prăbuşirea vine în urma criticilor dure lansate la adresa reţelei sociale de către mai mulţi republicani, în weekend, după ce preşedintele Trump, una dintre cele mai urmărite persoane de pe Twitter, a fost eliminată.

Contul @realDonaldTrump avea mai mult de 88 milioane de urmăritori, iar mesajele acestuia erau apoi retransmise şi citite de sute de milioane de ori. Traderii de pe bursă se tem acum că vor fi introduse reglementări mai stricte pentru marile companii IT&C, în urma acestui scandal.

Andrea Cicione, director de strategie la firma de brokeraj TS Lombard: “Trump are un număr de urmăritori foarte mare şi foarte loiali, iar mulţi dintre ei vor pleca dacă Trump nu va mai putea să posteze.”

Scăderi şi pentru acţiunile altor companii, precum Facebook sau Google

Twitter nu a fost singurul gigant din tehnologie care a fost afectat, însă declinul său, care a atins şi 12% în timpul tranzacţiilor, a fost cel mai important. Acţiunile Facebook au scăzut cu aproape 3%, iar cele ale Alphabet, compania-mamă a Google, cu 1,5%. Mai multe reţele sociale, printre care şi Facebook, au blocat sau suspendat conturile lui Donald Trump, după protestele de la Washington.

Cu toate că opiniile sale sunt diametral opuse cu ale lui Donald Trump, în majoritatea cazurilor, preşedintele ales Joe Biden a criticat de această dată companiile din tehnologie. Biden a vorbit despre “aroganţa copleşitoare” a liderilor din sectorul tehnologie. Mulţi analişti previzionează că, în următorii patru ani, administraţia Biden va lua măsuri pentru combaterea puterii marilor reţele sociale, precum Facebook sau Twitter.
Sursa: capital.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x