Friday, March 29, 2024

Lovitură uriașă dată de Rolls-Royce. Va ajuta la transportul viitorilor astronauţi

Must Read

Rolls-Royce ar urma să producă vehicule spațiale cu propulsie nucleară. Acest lucru ar urma să se întâmple în colaborare cu Guvernul Britanic.

Este anunțul momentului. Agenţia spaţială britanică a spus că a lansat în colaborare cu grupul Rolls-Royce un studiu despre posibila utilizare a propulsiei nucleare în domeniul explorării spaţiale, informează AFP. Această tehnologie ar putea fi mult mai eficientă decât motoarele utilizate la ora actuală şi ar putea să permită viitoarelor vehicule spaţiale să ajungă pe planeta Marte în trei sau patru luni, de două ori mai repede decât cele cu propulsie chimică, potrivit unui comunicat.

Deocamdată, proiectul vizează doar cercetări ştiinţifice, nu o fază industrială, şi are obiectivul de a transforma explorarea spaţială în deceniile viitoare. Agenţia spaţială britanică estimează că propulsia nucleară poate “să revoluţioneze” călătoriile spaţiale. Mai crede că studiile ce vizează atomul, precum cel de hidrogen, ar trebui să permită accelerarea propulsoarelor, spune Agerpres.

“Energia nucleară oferă posibilităţi pentru a transforma explorarea spaţială şi acest studiu inovator realizat cu Rolls-Royce ar putea să ne ajute să transportăm viitoarea generaţie de astronauţi mai departe în spaţiu şi pentru un timp mai îndelungat, într-o manieră care ne va îmbunătăţi cunoştinţele despre Univers”, a declarat secretarul de stat pentru Ştiinţă, Amanda Solloway.

- Advertisement -

Rolls-Royce are experienţă în domeniul reactoarelor nucleare

Rolls-Royce produce motoare de avioane folosite de aviaţia şi marina britanică. Compania are experienţă în domeniul reactoarelor nucleare, pe care le dezvoltă pentru submarine militare. În plus, acelaşi grup coordonează un proiect de 16 mini-centrale nucleare în Marea Britanie pentru a produce electricitate.

Energia nucleară ar permite petrecerea unui timp mai îndelungat în spaţiu. Asta se va întâmpla mai ales în zone foarte îndepărtate de Soare, unde panourile solare. De exemplu, nu furnizează o cantitate suficientă de energie.

Agenţia spaţială britanică reaminteşte că propulsia nucleară reprezintă un concept care există deja din anii 1950. Atunci Statele Unite au încercat să dezvolte o rachetă propulsată cu ajutorul unor mini-bombe atomice.

Rolls-Royce Motor Cars este și producătorul actual al mașinilor de lux de marca Rolls-Royce. Are sediul la Fabrica Goodwood din West Sussex, Anglia. Fabrica este situată vizavi de istoricul Circuit Goodwood în Goodwood, West Sussex, Anglia. Este o filială a BMW Group.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x