Thursday, March 28, 2024

Ludovic Orban, despre Costel Alexe: „Cum să impună partidul ca cineva să își dea demisia din funcția de președinte al CJ?”

Must Read

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat faptul că momentan nu a fost luată o decizie referitoare la Costel Alexe, anchetat de DNA într-un dosar de corupție.

Filiala USR Iași solicită demisia lui Costel Alexe din funcția de președinte al Consiliului Județean, însă Ludovic Orban a precizat că nu există la acest moment nicio constrângere legală care să împiedice exercitarea mandatului său, potrivit declarațiilor făcute pentru B1 TV.

Orban: „Nu există în momentul de faţă nicio constrângere legală”

„Domnul Alexe a fost ales preşedinte al consiliului judeţean, a fost ales cu un scor de peste 40% şi nu există în momentul de faţă nicio constrângere legală care să îl împiedice să îşi exercite acest mandat de preşedinte al consiliului judeţean. E o decizie pe care poate să o ia domnul Alexe. Cum să impună partidul ca cineva să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al CJ?”, a declarat liderul PNL.

DNA a început urmărirea penală față de Costel Alexe, acuzat că ar fi primit mită 22 de tone de tablă!

DNA a anunțat, joi, 7 ianuarie 2021, că a început urmărirea penală față de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului acuzat că ar fi cerut și ar fi primit mită 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei. Potrivit DNA, tabla provenea de la un depozit neînchis, pentru care România a fost condamnată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Conform DNA, în perioada martie-aprilie 2020, suspectul Alexe Costel ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură).

- Advertisement -

Valoarea foloaselor ce ar fi fost primite ca mită de fostul ministru este de aproximativ 103.000 lei și reprezintă contravaloarea produselor siderurgice, a manoperei și a transportului.

Sursa: gandul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x