Wednesday, February 1, 2023

Melvin Capital încheie luna cu active de peste 8 miliarde dolari, după ce investitorii au adăugat numerar

Must Read

Melvin Capital, fondul speculativ din centrul dramei GameStop, a pierdut 53% în ianuarie, dar a primit angajamente pentru numerar nou de la investitori în ultimele zile ale lunii, a declarat duminică o sursă familiarizată cu fondul.

Melvin a încheiat luna ianuarie cu active de peste 8 miliarde de dolari, după ce a început anul cu active de aproximativ 12,5 miliarde de dolari, a spus sursa.

Firma, fondată în 2014 de Gabe Plotkin, a pariat că acțiunile vânzătorului de jocuri video GameStop aflate în dificultate, tranzacționate cu mai puțin de 5 USD în urmă cu cinci luni, vor cădea. Dar un val de investitori cu amănuntul, comparând notele de pe platforma de socializare Reddit și folosind aplicația de tranzacționare online Robinhood, a luat partea cealaltă a tranzacțiilor Plotkin pentru a trimite acțiunile cu 1.625% în această lună pentru a închide vineri la 325 USD.

Fondurile speculative Point72 Asset Management și Citadel au oferit o infuzie de capital de 2,75 miliarde de dolari către Melvin Capital la începutul săptămânii, permițându-i să închidă această poziție cu o pierdere mare.

- Advertisement -

“Lichiditatea portofoliului fondului este puternică. Utilizarea efectului de levier este la cel mai scăzut nivel de la înființarea Melvin Capital în 2014”, a spus sursa.

Citadel a pierdut mai puțin de 1% din poziția Melvin în fondul său emblematic în ianuarie, a declarat duminică o persoană familiarizată cu această chestiune.

Pe măsură ce vestea pierderilor la multe fonduri speculative s-a răspândit în ultimele zile, au apărut speculații cu privire la firmele care ar putea fi obligate să închidă ușile. Mai mulți investitori și manageri de fonduri au declarat că clienții au fost mai răbdători cu anumite firme care au o experiență lungă și puternică, permițându-le probabil să supraviețuiască pierderilor profunde din această lună.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This