Thursday, March 28, 2024

Ministerul Finanțelor a atras 90 de milioane de lei de la bănci

Must Read

Ministerul Finanțelor Publice a atras vineri, 22 ianuarie, 90 milioane de lei de la bănci. Această sumă este suplimentară celei de joi, când a împrumutat 1,547 miliarde de lei, la o dobândă de 2,38% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 65 de luni.

Ministerul Finanțelor a atras o nouă sumă de bani. Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 90 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 220 de milioane de lei.

MFP a planificat, în luna ianuarie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,5 miliarde de lei, din care 400 milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 615 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

- Advertisement -

Suma, uşor sub cea din decembrie 2020 (4,985 miliarde lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Ministerul Finanțelor a împrumutat marți 75 de milioane de lei de la bănci

Guvernul a fost nevoit să efectueze un nou împrumut de la bănci. Este vorba despre 75 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni.

Cei de la Ministerul Finanţelor (MF) au reuşit să atragă, marţi, 75 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni. În urmă cu o zi au fost împrumutaţi 801,7 milioane de lei, la o dobândă de 3,09% pe an.

Totul s-a făcut printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 128 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare de 260 de milioane de lei.

MFP a planificat, în luna ianuarie 2021, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,5 miliarde de lei. Dintre aceştia, 400 milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 615 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma, uşor sub cea din decembrie 2020 (4,985 miliarde lei), va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x