Friday, September 30, 2022

Ministrul Educației anunță că orele remediale vor fi plătite cu 500 de lei pentru fiecare elev

Must Read

Sorin Cîmpeanu susține că orele remediale vor fi plătite, plata per elev fiind de 500 de lei. Ministrul susține că va insista, la construcția bugetului, pentru majorarea sumelor pentru cheltuieli materiale în școli, dar că va da creșterea respectivă în totalitate către orele remediale.

Orele remediale vor fi plătite cu 500 de lei pentru fiecare elev. Ministrul Educației a precizat că acțiunile remediale sunt eficiente doar în cazul prezenței fizice în clase. Acesta fiind organizate după orele normale de curs și reprezentând un efort în plus atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

“Vorbim de acțiuni remediale eficiente doar în situația reluării prezenței fizice. Acțiunile remediale nu pot fi eficiente online. După orele normale vor trebui organizate acțiuni de recuperare. Deci după ore. Va fi un volum de ori mai mare, evident, pentru elevi un efort mai mare, pentru profesori un efort mai mare care va trebui să fie plătit“, a declarat Cîmpeanu.

“Ordonanța de urgență 178 are prevăzut un cuantum de 200 lei pe lună per elev, e vorba de 500 de lei pe lună. Dacă o școala are 1.000 de elevi, care sunt în situația în care au nevoie de acțiune remediale, și este un exemplu deloc departe de realitate, vor fi 500.000 de lei, deci 100 de euro, practic, ori 1.000 de elevi, 100.000 de euro pe care ordonanța spune că îi poți duce către plata utilităților și către plata salariilor pentru acțiuni remediale“, a continuat acesta.

- Advertisement -

Orele remediale vor fi plătite cu 500 de lei pentru fiecare elev. Ministrul Educației a declarat într-un interviu anterior faptul că a identificat fonduri europene de peste 30 de milioane de euro, bani pentru orele remediale. Sorin Cîmpeanu a precizat că fiecare profesor va trebui să facă acțiuni remediale față în față, peste programul clasei, iar acestea pot însemna și ore sâmbăta.

Când se redeschid şcolile în România

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, spune că situaţia epidemiologică nu va permite deschiderea şcolilor pe 8 februarie.

„Personal am un dubiu vizavi de data de 8 februarie. Decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică din următoarele două săptămâni, dar trendul e ușor crescător. Rămâne de văzut ce va fi. Peste o săptămână vom ști impactul Crăciunului și Anului nou la noi în țară”, a spus Andreea Moldovan, potrivit digi24.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

A murit Alexandru Arşinel. Marele actor român avea 83 de ani

A murit Alexandru Arşinel. Marele actor român a fost foarte bolnav în ultima perioadă. Actorul fusese recent internat într-un centru...
- Advertisement -

More Articles Like This