Thursday, March 28, 2024

Ministrul Sănătății: În zilele următoare, numărul de rezultate pozitive Covid-19 va crește

Must Read

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu s-a arătat nemulțumit de ritmul actual al testărilor Covid-19 în România.

Voiculescu este de părere că numărul de teste Sars-Cov-2 care se efectuează în România este prea mic în comparație cu numărul real de cazuri, astfel că, recent, a modificat legislația în acest sens, pentru a fi incluse în raportările oficiale și testele rapide.

Măsura se aplică doar în cazul celor care sunt prelevate în laboratoare şi în unităţi medicale.

Din acest motiv, ministrul se așteaptă ca, cel puțin pe hârtie, în documentele oficiale, să apară mai multe cazuri de infectări cu Covid-19 în țara noastră, în perioada următoare.

- Advertisement -

”Pentru a lua decizii e nevoie de date. Datele le obținem în principal din testare. Nu sunt mulțumit de capacitatea de testare a României. Mai ales nu sunt mulțumit de cât se testează efectiv în România în acest moment. Ăsta este și un motiv pentru care pe 30 decembrie anul trecut, în a 4-a zi de mandat, ce am făcut a fost să schimb metodologia de raportare a testelor și în acest moment putem să vedem de asemenea testele rapide, care sunt sigure mai ales pentru cei simptomatici și la care apelează multe persoane.

Sursa: stirileprotv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x