Tuesday, March 19, 2024

Muntele Mic, staţiunea de schi din Banat unde zăpada ţine şi 180 de zile pe an

Must Read

În zona Banatului, la poalele versantului sudic al munţilor Țarcu, găsim o stațiune mai puțin cunoscută, dar ofertantă pentru cei care iubesc zăpada.

Ne aflăm în zona Muntele Mic, în județul Caraș-Severin, la peste 1.800 de metri altitutine. Stațiunea cu același nume se umple de turiști la sfârșit de săptămână. Zona s-a dezvoltat în ultimii ani, așa că după distracția de pe pârtie, turiştii se pot relaxa în hotelurile și pensiunile pline de farmec.

Cei care iubesc sporturile de iarnă au la dispoziție 5 pârtii de schi. Dacă sunt începători, găsesc și instructori care să-i inițieze.

Un ski-pass costă 140 de lei pe zi pentru adulţi iar pentru copii este redus. Pentru o plimbare plină de adrenalină prin împrejurimi pot fi închiriate snowmobile.

- Advertisement -

,Pe lângă schiat pe Muntele Mic puteţi vedea peisaje de vis, iar dacă aveţi noroc de o vreme puteţi puteţi admira şi marea de nori, cum e cea din spatele meu. După o zi prin nămeți, turiștii se pot relaxa la SPA, într-unul dintre hotelurile din staţiune. Gazdele sunt dornice de oaspeţi, iar camerele de hotel – primitoare.

Stațiunea “Muntele Mic” a fost declarată anul trecut de Guvern “de interes naţional”. Un avantaj este că pot fi accesate mai ușor fondurile pentru investiții. Pentru construirea unei telecabine care să lege Muntele Mic de Vârful Nedeia, de exemplu.

Alex Carlaont, manager hotel: “Tonul s-a dat, investiţii sunt, aşteptăm şi autorităţile să vină în întâmpinarea noastră în ceea ce priveşte traficul în zilele de weekend, când e foarte intens”

Investitorii vor să pună în practică şi un proiect inedit: turiștii cazați în staţiunea Muntele Mic ar putea face o plimbare cu elicopterul, dacă vor să schieze câteva ore și în alte zone muntoase.

Locul despre care vorbim se afla la 120 de kilometri de Timişoara. În zonă, turismul a început să se practice încă din secolul trecut. Iar prin anii 40, staţiunea Muntele Mic era considerată printre cele mai moderne ale ţării. Iarna este cel mai mult căutată de turişti. Nici nu e de mirare, oamenii locului spun că zăpada acolo poate ţine chiar şi 180 de zile pe an, datorită temperaturilor scăzute. Găsiţi acolo părţii de schi cu grade diferite de dificultate, iar pentru cazare, se plăteşte între 200 şi 700 de lei, pentru o noapte. Dacă v-am stârnit curiozitatea, luaţi în calcul că stratul de omăt depăşeşte un metru în zonă, aşa încât, să aveţi maşinile pregătite corespunzător.

Sursa: stirileprotv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x