Tuesday, December 7, 2021

Noi date de la INS. Ce s-a întâmplat cu producția industrială a României

Must Read

Cei de la INS au oferit noi date despre producția industrială a României. Informațiile oferite vizează primele 11 luni ale anului trecut.

Producţia industrială din România a scăzut cu 10,2%, ca serie brută, în primele 11 luni ale anului trecut, faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Pe serie ajustată, declinul a fost de 10,5%, a arătat Institutul Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 10,2%. Acest lucru se datorează scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale. E vorba de industria prelucrătoare (-11,3%) și industria extractivă (-10,5%). În plus e vorba și de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,4%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, a scăzut cu 10,5%. Acest lucru este cauzat de scăderile din industria prelucrătoare (-11,4%) și industria extractivă (-10,0%). Dar şi de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,9%).

INS spune ce s-a întâmplat în luna noiembrie

- Advertisement -

Potrivit INS, în luna noiembrie 2020, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 4,8%. Este rezultatul scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-6,9%) şi industria extractivă (-4,4%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 10,6%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,6%. Aceasta e din cauza scăderilor industriei extractive (-2,7%) şi industriei prelucrătoare (-1,7%).

Producţia industrială a fost mai mică

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 2,5%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 3,4%. Este un efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-10,1%) şi industria prelucrătoare (-4,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 4,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,4%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a fost mai mare cu 4,7%. În schimb, industria extractivă şi industria prelucrătoare au scăzut cu 9,8%, respectiv cu 0,8%.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, anunță că se pregătește să oprească temporar producția, din cauza scumpirii energiei și gazelor

Biroul de presă al Azomureș precizează că oprirea este temporară, dar angajații vor avea în continuare de lucru și...
- Advertisement -

More Articles Like This