Thursday, April 18, 2024

Noi date de la INS. Ce s-a întâmplat cu producția industrială a României

Must Read

Cei de la INS au oferit noi date despre producția industrială a României. Informațiile oferite vizează primele 11 luni ale anului trecut.

Producţia industrială din România a scăzut cu 10,2%, ca serie brută, în primele 11 luni ale anului trecut, faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Pe serie ajustată, declinul a fost de 10,5%, a arătat Institutul Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 10,2%. Acest lucru se datorează scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale. E vorba de industria prelucrătoare (-11,3%) și industria extractivă (-10,5%). În plus e vorba și de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,4%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2019, a scăzut cu 10,5%. Acest lucru este cauzat de scăderile din industria prelucrătoare (-11,4%) și industria extractivă (-10,0%). Dar şi de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,9%).

- Advertisement -

INS spune ce s-a întâmplat în luna noiembrie

Potrivit INS, în luna noiembrie 2020, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 4,8%. Este rezultatul scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-6,9%) şi industria extractivă (-4,4%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 10,6%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,6%. Aceasta e din cauza scăderilor industriei extractive (-2,7%) şi industriei prelucrătoare (-1,7%).

Producţia industrială a fost mai mică

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 2,5%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 3,4%. Este un efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-10,1%) şi industria prelucrătoare (-4,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 4,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,4%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a fost mai mare cu 4,7%. În schimb, industria extractivă şi industria prelucrătoare au scăzut cu 9,8%, respectiv cu 0,8%.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x