Tuesday, December 7, 2021

Noua tulpină a coronavirusului ar fi ajuns în România. Medic: La două probe, reacţia a ieşit anormală

Must Read

Noua tulpină a COVID-19, mai contagioasă decât cea iniţială, a ajuns în România, potivit unor surse medicale.

Virusul a fost descoperit la un bărbat întors recent în ţară şi care avea simptome de COVID-19.

Acesta a fost testat pozitiv, dar încă nu a fost făcută acea analiză a tulpinii virusului, deci este vorba în acest moment de o suspiciune că ar fi noua tulpină. Totuşi, medicii de la Institutul Matei Balş sunt în alertă.

Acesată nouă tulpină a Sars CoV-2 este mai contagioasă şi din cauza ei este deja alertă în mai multe ţări, nu doar europene.

Pacientul s-a întors din Marea Britanie

- Advertisement -

Bărbatul a venit cu simptome evidente de COVID-19 din Marea Britanie, acolo unde ştim că s-a descoperit această nouă tulpină.

Medicii au prelevat probe şi urmează analiza amănunţită de laborator, pentru a se clarifica ce tulpină este.

Cercetătorii spun că noua tulpină a coronaviruslui este cu 70% mai contagioasă şi dă forme mai grave ale bolii COVID-19.

Dr. Cătălin Apostolescu: La două probe, reacţia a ieşit anormală

Medicii de la Matei Balş spun că analiza de bază va fi gata în cel mult două zile.

“Deocamdată avem două probe la care reacţia de amplificare, din care se face testul PCR, a ieşit anormală, ceea ce indică suspiciunea existenţei unei noi tulpini.

Urmează ca acest lucru să fie confirmat în zilele următoare, prin efectuarea testelor de secvenţiere. Urmează să corelăm datele de laborator cu cele clinice și să punem lucrurile cap la cap”, a declarat medicul infecţionist Cătălin Apostolescu, duminică, la Antena 3.

Doctorul infecţionist Cătălin Apostolescu, care este şi purtătorul de cuvânt la Institutul Matei Balș, mai spune că, “până în momentul de faţă, simptomele nu diferă radical la noua tulpină în comparaţie cu vechea tulpină (…)

Din câte ştim, vaccinul acoperă această tulpină”.

Dr. Apostolescu: Consecinţa, creşterea explozivă a cazurilor COVID şi colmatarea sistemului medical

Medicul infecţionist s-a arătat îngrijorat de această situaţia şi atrage atenţia că, dacă este vorba de noua tulpină a Sars CoV-2, cazurile noi de COVID vor creşte alarmant, iar sistemul medical s-ar colmata.

“Evident că mă îngrijorează. Consecinţa nu poate fi decât creşterea explozivă a numărului de cazuri de persoane infectate şi evident colmatarea sistemului medical”, a spus medicul Cătălin Apostolecu, duminică, la Antena 3.

Ministerul Sănătăţii: În România, nu a fost confirmată până acum noua tulpină SARS-Cov-2 din Marea Britanie

Ministerul Sănătății precizează duminică faptul că, pe teritoriul României, nu a fost confirmată până în prezent noua variantă SARS-Cov-2 depistată în Marea Britanie.

“O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral de către institutele sau unitățile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR”, se arată în mesajul transmis de Ministerul Sănătăţii.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, anunță că se pregătește să oprească temporar producția, din cauza scumpirii energiei și gazelor

Biroul de presă al Azomureș precizează că oprirea este temporară, dar angajații vor avea în continuare de lucru și...
- Advertisement -

More Articles Like This