Thursday, April 18, 2024

O fabrică din Iaşi produce cabluri de încărcare pentru Ferrari, Tesla sau Mercedes. Este singura din România

Must Read

O fabrică din Iaşi va produce cabluri de încărcare pentru Ferrari, Tesla sau Mercedes. Aceasta este singura fabrică din România a producătorului german de echipamente electrice şi electronice Mennekes.

O fabrică din Iaşi va produce cabluri de încărcare pentru Ferrari, Tesla sau Mercedes. Aceasta este amplasată în Parcul Industrial 2 Miroslava (în spate la Antibiotice SA), ce se întinde pe o suprafaţă de 10.000 mp.

O fabrică din Iaşi va produce cabluri de încărcare pentru Ferrari, Tesla sau Mercedes. Investiţie de 11 milioane de euro

Investiţia s-a ridicat la aproximativ 11 milioane de euro.

„Se vor crea, până la sfârşitul anului 2021, circa 150 de locuri de muncă, iar în următorii doi, trei ani numărul angajaţilor va ajunge la aproape 400” , a precizat Ionuţ Adomniţei, managerul general al Mennekes Electric, potrivit Ziarul de Iaşi.

- Advertisement -

„Planificăm să începem producţia chiar luna aceasta, săptămâna în curs sau săptămâna viitoare. Avem linia de producţie deja asamblată. Avem furnizorul din Germania la noi, în fabrică, care se ocupă la momentul actual de setarea liniei. Suntem conform graficelor şi, chiar în timpul discuţiei noastre, avem cea de-a doua linie de producţie ajunsă în fabrică, pentru montaj”, a mai precizat Ionuţ Adomniţei.

Mennekes este un furnizor de soluţii inteligente complete de încărcare eMobility şi unul dintre cei mai mari producători mondiali de ştechere industriale.

„Clienţii principali vor fi Tesla, Volkswagen, Daimler, dar vom avea şi clienţi precum Ferrari, Hyundai sau BMW”

„Avem în plan ca, în următorii doi ani de zile, să creştem de la 150 de oameni pe care îi vom angaja anul acesta la 300-400 de oameni în următorii ani, iar ulterior să deschidem o nouă fabrică, similară cu aceasta. Astfel, dacă acum vom produce cabluri pentru maşinile electrice, următoarea divizie este cea pentru staţiile de încărcare auto, care ar trebui să ducă din nou la angajări, cel puţin încă 300-400 de oameni.

Planificăm să avem peste un milion de cabluri în anul 2021, cu capacitatea de producţie actuală. Va creşte treptat. Vom livra în special către marii producători auto, clienţii principali vor fi Tesla, Volkswagen, Daimler, dar vom avea şi clienţi precum Ferrari, Hyundai sau BMW.

Grupul Mennekes deja colaborează cu aceşti producători auto, iar unitatea din judeţul Iaşi va fi validată, la rândul ei, pentru aceşti clienţi în următoarea perioadă. În Europa, pe lângă centrele de producţie din Germania, singurul centru al Grupului Mennekes este acesta din România, ridicat în judeţul Iaşi.

Compania mai are unităţi de producţie în China. Consider că anul 2021 va fi unul provocator, dar cu rezultate bune pentru toată lumea”, a mai precizat managerul general al Mennekes Electric.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x