Sunday, July 25, 2021

O scădere de 42% a investițiilor străine în lume

Must Read

Investițiile străine directe în lume au scăzut cu 42% în 2020 și se preconizează că anul acesta vor scădea cu 5-10%. O astfel de prognoză a fost făcută de Conferința ONU pentru Comerț și Dezvoltare (UNCAD), potrivit Rador care citează Duma.bg .

James Jean, directorul Departamentului de Investiții și Întreprinderi al UNCTAD, a declarat că “investițiile străine directe în lume au înregistrat un colaps anul trecut, scăzând cu 42%, la 895 miliarde de dolari, de la 1,5 trilioane de dolari în 2019”. La sfârșitul anului trecut, volumul acestora a fost cu peste 30% mai mic decât după criza financiară mondială din 2009 și a fost la nivelul anilor 1990. Fluxurile globale de investiții străine directe vor rămâne slabe în 2021 și vor scădea cu 5-10%, potrivit previziunilor UNCTAD.

Redresarea reală este de așteptat să înceapă în 2022, a spus expertul, explicând că volumul investițiilor străine directe este afectat de o serie de factori negativi, în special “riscurile asociate cu cel mai recent val al epidemiei”.

În UE, investițiile străine directe au scăzut cu două treimi anul trecut – de la 373 miliarde dolari la 110 miliarde dolari, iar în Statele Unite cu 49 la sută, la 134 miliarde dolari. În același timp, în China s-a înregistrat o creștere de 4% a investițiilor străine directe, iar în India cu 13%, citează Rador.

Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

VIDEO. Jean-Claude Van Damme, filmat într-o mașină alături de români, ascultând manele

Actorul Jean Claude Van Damme a fost filmat într-o mașină, alături de mai mulți români, în timp ce asculta...
- Advertisement -

More Articles Like This