Thursday, March 28, 2024

Oficialii Facebook, Amazon, Apple si Alphabet, chemati la audieri la Bruxelles

Must Read

Parlamentarii europeni i-au invitat pe directorii generali ai Amazon, Apple, Facebook si Alphabet la o audiere la Bruxelles, pe 1 februarie, in conditiile in care incearca sa reduca puterile gigantilor americani din sectorul tehnologiei, prin intermediul legislatiei, transmite Reuters.

“Scopul audierii planificate este de a avea un schimb de opinii cu directorii generali ai celor mai mari patru companii care opereaza platforme de socializare la nivel mondial, pentru a afla despre modelele lor de afaceri actuale si conceptele referitoare la viitor, deoarece acestea se confrunta cu provocarile modificarii conditiilor pietei”, arata o invitatie trimisa companiilor.

“Evenimentul va contribui la pregatirea membrilor Parlamentului European pentru viitoarele discutii privind potentialele noi reglementari destinate sectorului digital. Din toate aceste motive, dorim sa clarificam ca aceasta invitatie este doar pentru directorii generali”, mai afirma invitatia.

Potrivit invitatiei, parlamentarii sunt dispusi sa schimbe data intr-o alta zi din februarie sau martie, dar persoane apropiate companiilor au indoieli ca sefii acestora vor accepta invitatia.

Vineri, 22 ianuarie, a aparut informatia ca directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, va organiza o videoconferinta cu sefa antitrust a UE, Margrethe Vestager, pe 25 ianuarie, conform programului Comisiei Europene.

- Advertisement -

Vestager, care face presiuni pentru adoptarea unor noi reguli, dure, va discuta cu Pichai problemele legate de sectorul digital si de concurenta, a spus o purtatoare de cuvant a Comisiei.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x