Tuesday, May 17, 2022

OMS cere INTENSIFICAREA restricțiilor din cauza noii tulpini de COVID-19

Must Read

Filiala europeană a Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că trebuie făcute mai multe pentru a face față situației alarmante provocate de noua tulpină de COVID-19.

Într-o conferință de presă, directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a numit situația actuală „un punct de revărsare în cursul pandemiei”, întrucât Europa a fost provocată atât de cazuri în creștere, cât și de noi tulpini de virus care cauzează COVID-19.

„Aceasta este o situație alarmantă, ceea ce înseamnă că pentru o perioadă scurtă de timp trebuie să facem mai mult decât am făcut și să intensificăm măsurile sociale și de sănătate publică pentru a fi siguri că putem aplana linia verticală abruptă în unele țări”, a spus Kluge, referindu-se în primul rând la noua tulpină descoperită pentru prima dată în Marea Britanie.

Deși este firesc ca virușii să se schimbe în timp și nu se crede că această tulpină provoacă simptome mai severe, „transmisibilitatea crescută” a acesteia face situația îngrijorătoare, potrivit OMS Europe. Măsurile propuse de Kluge au fost acelea „cu care suntem familiarizați cu toții”, enumerând aderarea la purtarea generalizată a măștii, limitarea întrunirilor sociale, menținerea distanței fizice și spălarea mâinilor cât mai des.

- Advertisement -

Regiunea europeană a OMS cuprinde 53 de țări, printre care și Rusia, dar și mai multe țări din Asia Centrală. 22 de țări din regiune au înregistrat cazuri ale noii tulpini, potrivit TheGuardian.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Rușii au obținut (sau sunt pe cale să obțină) controlul complet asupra orașului Mariupol. În ultimele 24 de ore au bombardat puternic în Donbas,...

Căderea Mariupolului și încheierea operațiunilor militare de la Azovstal. Nu este clar dacă în interiorul uzinei metalurgice Azovstal au...
- Advertisement -

More Articles Like This