Friday, April 19, 2024

Permis auto 2021. Carnetul de șofer se obține în condiții noi

Must Read

Șoferii care au permisul suspendat și vor să recapete mai repede dreptul de a conduce trebuie să depună cererile până în a 30-a zi, respectiv a 45-a zi a perioadei de suspendare. Mai nou, cererile sunt soluționate în cel mult cinci zile de la depunere.

Mai exact, titularul cererii pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului va trebui să primeacă un răspuns în cel mult cinci zile, fie el afirmativ sau negativ, potrivit Avocatnet.ro.

Pot solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce doar șoferii care au permis auto de peste un an și care au fost declarați admiși la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație.

Ministerul Afacerilor Interne a stabilit, în toamna anului ce s-a încheiat recent, că în Lista cuprinzând statele membre ale Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, emitente de permise de conducere naţionale ce pot fi preschimbate fără examinarea sau testarea deţinătorilor unor astfel de permise se adaugă 11 noi țări emitente de permise auto ce pot fi preschimbate în România fără examen, ducând numărul lor total la 59.

- Advertisement -

Printre acestea se numără și Irak, Palestina, Regatul Thailanda și Principatul Liechtenstein.

În același timp, s-a stabilit și că, deși s-a încheiat perioada de tranziție convenită prin Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, și după 1 ianuarie 2021, permisele obținute în Marea Britanie pot fi preschimbate în țara noastră fără să fie nevoie de susținerea unui examen sau test.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x