Wednesday, May 18, 2022

Pfizer susține că a testat vaccinul său împotriva noilor tulpini de coronavirus (englezească, sud-africană și alte 14), iar acesta ESTE eficient. Studiul este încă în evaluare, iar concluziile nu sunt definitive.

Must Read

Rezultatele unui studiu de laborator indică faptul că vaccinul anti-COVID este eficient și în neutralizarea noilor tulpini, care par să fie mai virale decât cea clasică (se răspândesc mai repede). Cercetarea Pfizer, efectuată în colaborare cu oamenii de ştiinţă de la Universitatea Medical Branch din Texas, a fost realizat pe baza unor probe de sânge prelevate de la persoanele cărora li s-a administrat vaccinul. Concluziile sunt însă limitate, deoarece nu a fost analizat setul complet de mutații din nicio variantă nouă a coronavirusului, iar cercetarea nu a fost încă evaluată de alţi experţi.

Vicepreședintele Pfizer, Phill Dormitzer, a declarat pentru CNBC News că este încurajator faptul că vaccinul pare eficient împotriva mutației britanice, precum și împotriva altor 15 tipuri de coronaviruși mutanți: “Am testat până acum 16 mutaţii diferite şi niciuna dintre ele nu a avut un impact semnificativ asupra eficienței vaccinului. Asta este o veste bună, dar nu înseamnă că o a 17-a mutaţie va fi la fel.”

Vaccinurile de la Pfizer/BioNTech și Moderna, care utilizează tehnologia ARN mesager, pot fi modificate rapid pentru a aborda noi mutații ale unui virus, dacă este necesar. Oamenii de știință au sugerat că modificările ar putea fi făcute în doar șase săptămâni, dar perioada de testare durează mult mai mult.

- Advertisement -

Sursa: biziday.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

După preluarea fabricilor Renault, Rusia anunță că va produce Duster sub marca Lada

Grupul auto Renault a anunţat luni că a finalizat vânzarea activelor sale din Rusia către statul rus dar a...
- Advertisement -

More Articles Like This