Thursday, September 16, 2021

Piața aurului este în pericol. Scădere drastică a cererii în urma pandemiei

Must Read

Cererea de aur pe plan global a scăzut semnificativ din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus. S-a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2009.

Cererea de aur pe plan global a scăzut semnificativ din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, cu 14% mai puțin față de anul trecut, la 3.759,60 tone, S-a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2009, conform datelelor publicate de Consiliul Mondial al Aurului (WGC), transmit Reuters.

A scăzut cererea de bijuterii din aur

Cererea pentru bijuterii din aur a înregistrat anul trecut o scădere de 34%, la 1.411,60 tone, un nivel scăzut record. În schimb, incertitudinile economice provocate de pandemie au dus la o creştere de 40% a investiţiilor în aur în 2020, la 1.773,20 tone. Aurul a fost văzut ca valoare de refugiu, iar cererea pentru lingouri şi monede de aur a crescut cu 3% în 2020, la 896,10 tone.

Click aici pentru a investi si tranzactiona aurul!

Potrivit datelor WGC, oferta de aur pe plan global a scăzut cu 4% anul trecut, la 4.633 de tone. Consumul de aur în India a scăzut anul trecut la cel mai redus nivel din ultimii 26 de ani. Analiştii se aşteaptă la o redresare a consumului în 2021, pe fondul majorării cererii şi a creşterii economiei, se arată în raportul Consiliului Mondial al Aurului.

India este al doilea consumator de aur

- Advertisement -

Cererea mai ridicată din India ar putea sprijini preţul aurului. Restricţiile impuse pentru a stopa extinderea pandemiei au dus la scăderea cererii de aur în India cu 35% anul trecut, la 446,40 tone, cel mai redus nivel din 1994, dar situaţia ar urma să se redreseze, FMI estimând o creştere a economiei ţării de 11,5% anul acesta.

“Pe fondul atenuării restricţiilor, importurile de aur au crescut în trimestrul patru din 2020 cu 19%, ceea ce arată o majorare a cererii. Tendinţa va continua şi în 2021”, a apreciat Somasundaram PR, director general al filialei WGC din India. Cotaţia aurului a înregistrat o scădere de 2,4% în ianuarie.

Pe piaţa spot uncia de aur a urcat vineri cu 0,6%, până la 1.843,31 dolari. Pe piaţa americană, cotaţia futures la aur a urcat cu 0,5% până la 1.850,30 dolari uncia.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Fondul Proprietatea: Persoanele numite în noul C. A. al Salrom sunt aceleași care au deținut aceste funcții în 2020, an în care profitul Salrom...

Reprezentanții Fondului Proprietatea își exprimă dezamăgirea față de schimbarea membrilor consiliului de administrație al Salrom, al căror mandat va...
- Advertisement -

More Articles Like This