Thursday, April 18, 2024

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat anti-COVID: “Mă bucur că am putut să mă vaccinez – am făcut-o pentru mine, dar și pentru cei din jurul meu”

Must Read

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat anti-COVID, sâmbătă, la Spitalul Militar de Urgență “Carol Davila.

“A fost foarte-foarte ușoară această vaccinare, chiar nu am simțit nimic. Îi spuneam doamnei asistente că nu mi-am dat seama când am făcut vaccinul, de aceea am și avut o reacție la final, că nu mi-am dat seama că s-a terminat vaccinarea.

“Mă bucur că am putut să mă vaccinez – am făcut-o și pentru mine, dar și pentru cei din jurul meu”, a spus Florin Cîțu. Premierul a mai spus că românii au arătat că își doresc să se vaccineze și că vor fi achiziționate mai multe doze de vaccin.

În urmă cu o zi s-a vaccinat și președintele Klaus Iohannis, care a dat, astfel, startul celei de-a două etape a imunizării anti-COVID. În această etapă sunt incluse persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici şi persoanele care lucrează în domenii considerate esenţiale, între care Administraţia Prezidenţială şi Guvernul.

- Advertisement -

Până în 14 ianuarie erau vaccinate 167.000 de persoane din cadrul sistemului de sănătate, din 250.000, ceea ce reprezintă 67,5 %, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi24. Mai sunt programați 42.000 de angajaţi din sistemul medical, astfel că se va ajunge la 85% de persoane vaccinate din prima etapă.

„Este o rată mulțumitoare, mai mult decât ne așteptam. Reprezintă un mesaj de încredere”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 estimează ca în al doilea trimestru, sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie, numărul de doze să fie „considerabil mai mare decât se estima” și asta deoarece ar fi crescut numărul dozelor contractate la nivelul Comisiei Europene.

„România și-a asigurat 20 de milioane de doze doar de la Pfizer până în septembrie, asta înseamnă 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie”, a precizat Gheorghiță.

Aproximativ 190.000 de persoane s-au programat vineri, în cele câteva ore în care a funcționat platforma, a mai spus medicul, după ce a primit date proaspete.

În București, însă, nu mai sunt locuri pentru vaccinare. Limita este de 600.000 de locuri în toată țara, pentru următoarele 20 de zile, a declarat coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. Declarația oficialului a venit în contextul în care jurnaliștii au sunat la un call center de unde au aflat că locurile în Capitală au fost epuizate.

Valeriu Gheorghiţă a subliniat că ritmul de vaccinare trebuie adaptat la numărul dozelor de vaccin disponibile. Întrebat de ce bucureștenii nu se pot programa peste patru săptămâni, de exemplu, Valeriu Gheorghiţă a răspuns că autoritățile nu vor să se pună în situația în care programează și vaccinul nu sosește în țară.

Există o limită de 600.000 de locuri pentru următoarele 20 de zile, la nivel național, potrivit lui Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că, în funcție de ritmul de programare din județe, autoritățile vor încerca să redistribuie dozele de vaccin disponibile. Întrebat de ce nu există doze suficiente, Valeriu Gheorghiţă a afirmat că există un calendar de livrare negociat.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x