Thursday, March 28, 2024

Președintele Comisiei Europene, invitat la Timişoara în 2023. Ursula von der Leyen a acceptat invitaţia primarului Dominic Fritz

Must Read

Dominic Fritz, Primarul Timişoarei, a anunţat că a invitat-o pe şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să viziteze Timişoara în 2023.  Orașul va fi Capitala Europeană a Culturii.

Ursula von der Leyen, invitată la Timișoara în 2023

„Am avut în această după-amiază o discuție telefonică cu doamna Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. M-a felicitat pentru funcția de primar, iar eu i-am povestit despre Timișoara, cum m-a cucerit acest oraș vechi și multicultural și de ce a meritat să i se acorde titlul de Capitală Culturală a Europei.

Am invitat-o să cunoască Timișoara în 2023 și se pare că am fost foarte convingător. A acceptat imediat și bucuroasă invitația. Nu am ocolit dificultățile pe care le întâmpinăm în acest proiect și m-a asigurat de tot sprijinul ei pentru ca anul 2023 să fie unul de strălucire pentru oraș și pentru România”, a scris Fritz pe pagina sa de Facebook.

Oficialul l european s-a interesat și de cum decurge campania de vaccinare anti-COVID în Timişoara.

„Dar prima întrebare a fost despre procesul de vaccinare: cum merge campania la Timișoara și în România? I-am povestit despre proiectul Oxigen și despre soluțiile pe care le-am găsit împreună cu corpul medical, societatea civilă și mediul privat pentru a asigura un cât mai bun tratament celor care suferă de COVID-19.

Și am aflat că Uniunea Europeană lucrează să ne trimită cât de multe vaccinuri avem nevoie, doar să avem noi capacitatea administrativă pentru a vaccina și oameni determinați să-și reia viața, în condiții de normalitate (revin mâine cu mai multe informații despre campania de vaccinare în Timișoara). Am găsit în această conversație interes și deschidere pentru Timișoara. Avem un partener direct și solid în doamna von der Leyen și în Comisia Europeană”, a mai scris Fritz.

- Advertisement -

Timişoara, Capitală Europeană a Culturii în 2023

În anul 2023, Timişoara şi Elefsina, din Grecia, vor fi Capitale Europene ale Culturii alături de Veszprém, din Ungaria, şi vor organiza evenimente culturale de amploare, în condiţii mai sigure pentru artiştii, turiştii şi cetăţenii europeni.

Sursa: gandul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x