Thursday, April 25, 2024

Raed Arafat: Imunitatea după vaccinare durează până la 8 luni. Precizări despre eliminarea carantinei pentru cei care au primit ambele doze

Must Read

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că vaccinul împotriva noului coronavirus oferă o imunitate de 6-8 luni. Secretarul de stat în M.A.I. a precizat că datele au reieșit în urma monitorizării persoanelor deja vaccinate. Medicul a explicat și decizia CNSU care elimină carantina pentru persoanele care intră în România după ce au primit cele două doze ale vaccinului.

Arafat a precizat că monitorizarea persoanelor vaccinate pentru stabilirea perioadei în care oferă imunitate continuă.
”La acest moment, știm cu cât crește timpul. Persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, cu cât trece timpul mai mult, și se pare că imunitatea este valabilă și acuma, înseamnă că timpul se prelungește.

Deci, în acest moment, în 6-8 luni deja s-au făcut teste pe cei care au fost vaccinați și nimeni nu a venit să spună ”atenție că a scăzut”. Cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment, asta putem zice. Nimeni nu poate să vină să spună cu certitudine ”imunitatea durează 3 ani” pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni. Din ce am înțeles, urmează să fie testați periodic timp de doi ani cel puțin”, a răspuns Arafat, întrebat cât durează imunitatea vaccinului.

Șeful DSU a explicat și decizia CNSU anunțată luni, conform căreia persoanele cărora li s-au administrat ambele doze de vaccin anti-Covid nu trebuie să mai stea în carantină când vin în țara noastră.
”Ideea este că, în momentul în care te-ai vaccinat, ai a doua doză și mai ai zece zile care au trecut. Șansa de transmitere scade și era normal să nu mai ai carantină 10 zile dacă te-ai vaccinat. Nu este vorba de pașaportul de vaccinare care limitează călătoriile sau așa ceva, ci este vorba de o măsură normală de sănătate publică. Cei care s-au vaccinat nu mai stau în carantină dacă au făcut și doză de rapel și au trecut și minimum 10 zile”, a spus secretarul de stat, la un post TV.

- Advertisement -

Șeful DSU a mai declarat că, cel mai probabil, se va decide la nivel european modul de recunoaștere a vaccinării împotriva noului coronavirus.

Sursa: realitatea.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x