Thursday, April 18, 2024

Rafila îl critică pe medicul român din SUA care recomandă medicamentul de uz veterinar Ivermectină pentru tratarea COVID-19

Must Read

Alexandru Rafila l-a criticat marți seara la Antena 3 pe medicul Ioan Alexie din Statele Unite pentru că îndeamnă oamenii să se trateze anti-COVID cu un medicament de uz veterinar. „Aveți o problemă de etică”, i-a transmis Rafila. Alexie susține că în Las Vegas utilizează Ivermectină pentru anihilarea infecției cu Covid-19, potrivit G4Media.ro.

Rafila a spus că se miră de maniera în care Ioan Alexie recomandă un medicament care nu este autorizat/aprobat nici măcar în America.

„Eu mă mir de Alexie că își tratează pacienții cu ivermectină. Am găsit documente ale Autorității de Reglementare a Medicamentului din SUA în care se spune clar că acest medicament nu e recomandat pentru uz uman, și se arată și care sunt reacțiile adverse (erupție cutunată, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, parestezie, efecte neurologice, scăderea presiunii arteriale etc.) Prin urmare nu înțeleg poziția domnului Alexie. Dacă tratează un pacient pentru Covid cu ivermectină și pacientul moare, ce face în condițiile în care medicamentul nu este autorizat? În acest caz se poate discuta de malpraxis”, a arătat Alexandru Rafila.

Medicul Ioan Alexie a intervenit afirmând că planul său nu este să schimbe legile și medicina în România, ci doar să informeze despre eficacitatea medicamentului, în speranța că autoritățile vor face demersuri pentru a-l utiliza.

- Advertisement -

“Nu fac asta pentru că mă interesează să vând medicamentul. De altfel este un produs foarte ieftin. Eu am vrut doar să informez ca autoritățile care sunt responsabile să aibă în vedere Ivermectina”, a comentat Alexie.

În replică, Rafila a spus că indiferent de „motivație”, oamenilor nu li se poate induce ideea că pot să beneficieze de un medicament care nu este autorizat și aprobat. „Mesajul dumneavoastră ar trebui să fie: Nu luati medicamentul, decât după ce este reglementat de autorități (…) Consumarea acestui medicament poate avea consecințe grave, asta să le spuneți oamenilor. Astăzi oamenii vă aud pe dumneavoastră că acest medicament este bun și se duc în farmacii să-l caute și să-l cumpere, dar medicamentul nu poate fi cumpărat și nici consumat. Deci aveți o problemă de etică, pentru că nu le puteți induce oamenilor informații false”, i-a spus spus Rafila doctorului Alexie.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x