Sunday, June 16, 2024

Ratingul Enel, revizuit în creștere. Perspectiva atribuită a fost schimbată

Must Read

Conform unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară Moody’s Investors Service, ratingul pe termen lung atribuit companiei italiene de utilităţi Enel SpA a fost revizuit în creștere.

Agenția de evaluare financiară a revizuit joi, 14 ianuarie, ratingul pe termen lung atribuit companiei italiene de utilităţi Enel SpA. Acesta a fost schimbat de la „Baa2” la „Baa1”, conform unui comunicat al Moody’s Investors Service, citat de Agerpres.

De asemenea, perspectiva atribuită ratingului a fost schimbată de la pozitivă la stabilă, transmite agenția.

Ratingul Enel, revizuit în creștere

Trebuie menționat și că ratingul Endesa, subsidiara spaniolă a companiei de utilități, a fost revizuit în creştere, de la „Baa2” la „Baa1”.

- Advertisement -

Îmbunătăţirea ratingului reflectă progresele realizate în îmbunătăţirea profilului de risc al grupului, ca rezultat al investiţiilor continue în reţelele electrice şi în energia regenerabilă, a diversificării geografice şi a sporirii concentrării pe finanţarea centralizată, care ar trebui să reducă riscurile structurale de subordonare, transmite Moody’s.

Ratingul pe termen lung „Baa1” atribuit Enel continuă să reflecte diversificarea sa geografică, la scară mare, care ajută la atenuarea volatilităţii câştigurilor, câştigurile stabile de pe urma reţelelor reglementate, şi profilul financiar solid, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Aceşti factori sunt contracaraţi de expunerea companiei la Italia, unde compania de utilități încă generează o proporţie substanţial din câştigurile sale (deşi tendinţa este de diminuare), de riscurile politice şi de reglementare din unele ţări în care operează, de riscurile de execuţie asociate cu programul masiv de cheltuieli de capital al grupului (39 miliarde de euro pentru perioada 2021-2023).

Un procentaj de 23,6% este deținut de guvernul Italian

Perspectiva stabilă atribuită ratingului companiei de utilități reflectă perspectiva stabilă a ratingului suveran al Italiei (“Baa3”). Moody’s se aşteaptă ca profilul de risc al Enel să se întărească şi mai mult, în urma majorării cheltuielilor de capital şi a îmbunătăţirii eficienţei.

Enel SpA, cea mai mare companie de utilităţi din Europa, este prezent şi în România, unde deţine distribuţiile de energie electrică Muntenia Sud, Dobrogea şi Banat, precum şi capacităţi de producere a energiei regenerabile.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x