Sunday, April 2, 2023

REFERENDUM 2009. Anca Dragu, președintele Senatului, noi declarații după ce a intervenit Orban

Must Read

Președintele Senatului, Anca Dragu, a revenit marți, 12 ianuarie, cu noi declarații în contextul în care a anunțat înființarea unei comisii parlamentare comune pentru referendumul din 2009.

La sfârșitul anului 2020, Anca Dragu, președintele Senatului, a anunțat că va fi înfiinţată o comisie comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a implementa referendumul din anul 2009 la care românii au votat pentru un Parlament unicameral cu maximum 300 de aleşi.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a spus luni cu privire la acest subiect: „Să ne aducem aminte că președintele Senatului a vorbit de (…) referendumul din 2009. Nu cred că a fost potrivit. Astfel de lucruri trebuie discutate. Nu cred că este bine ca cineva să încerce să câștige capital politic într-un mod… punându-și partenerii într-o situație în care să afle din presă despre un obiectiv… cred că orice astfel de chestiune care excede programul de guvernare trebuie să fie tratată cu responsabilitate față de parteneri.”

Dragu, noi declarații

- Advertisement -

Marți după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Anca Dragu a făcut următoarele precizări: „Este vorba despre reforma electorală în general, care trebuie să fie cumva finalizată până la jumătatea anului 2023, astfel încât în 2024 alegerile ce vor avea loc să fie sub o umbrelă unitară. În acest moment, avem șase, șapte legi după care se desfășoară circuitul electoral. Ele diferă de la o rundă electorală la alta. Ideea este de a avea un cod electoral unitar.”

„Avem un referendum din 2009 care nu a fost pus în discuție. Cred că este datoria noastră, a politicienilor față de cetățenii români care au votat la acel referendum, să luăm în discuție acele rezultate. Această comisie comună, care va analiza codul electoral și va face propuneri pentru un cod electoral, va avea pe agendă și analiza referendumului din 2009, privind reducerea numărului de parlamentari și unicameralismul”, a adăugat Anca Dragu.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Fraţii Tate vor fi eliberaţi. Cei 2 rămân în arest la domiciliu 30 de zile

Fraţii Tristan şi Andrew Tate vor fi eliberaţi arestul preventiv, în urma unei decizii luate, vineri seara, de Curtea...
- Advertisement -

More Articles Like This