Friday, March 29, 2024

Reţeaua Parler caută web hosting, după ce a fost blocată de Apple, Google şi Amazon

Must Read

Reţeaua de socializare conservatoare Parler, preferată de simpatizanţii preşedintelui Donald Trump, nu mai era luni accesibilă, după ce compania Amazon i-a tăiat accesul la servere întrucât ”a observat recent o creştere persistentă a conţinuturilor violente”, relatează AFP şi DPA, citate de Agerpres. Anterior şi Apple şi Google au retras de pe platformele lor aplicaţia Parler, invocând ”ameninţări cu violenţe” şi ”activităţi ilegale”, în contextul incidentelor de miercurea trecută, când simpatizanţii lui Trump au pătruns în clădirea Congresului.

Cofondatorul Parler, John Matze, a declarat duminică postului Fox News că repunerea aplicaţiei în funcţiune ar putea dura şi a acuzat marile companii de internet că duc un ”război împotriva libertăţii de exprimare”.

”Toţi partenerii noştri, cei care gestionează textele, mesajele, avocaţii noştri, ne-au lăsat baltă în aceeaşi zi”, a deplâns acesta. ”Vom face tot ce putem pentru a reveni online cât mai repede posibil, dar toţi furnizorii pe care-i contactăm ne spun că nu vor să lucreze cu noi dacă Apple sau Google nu sunt de acord” şi este greu de găsit ”300 până la 500 de servere informatice în 24 de ore”, a explicat acesta.

Oprirea reţelei de socializare Parler îl privează pe preşedintele Donald Trump de încă un canal de comunicare, după ce Twitter şi Facebook i-au închis conturile pe durată nedeterminată. Singurele sale modalităţi de a se adresa simpatizanţilor săi rămân acum unele posturi TV mai prietenoase, respectiv Fox News, OAN şi Newsmax, reţele sociale mai puţin cunoscute, precum Gab sau MeWe, platforme video ca Rumble şi DLive sau website-uri de ştiri alternative celor din media mainstream, precum American Media Periscope.

- Advertisement -

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x