Tuesday, March 19, 2024

Rețeaua socială Parler a revenit online cu ajutorul unei firme rusești (Reuters)

Must Read

Parler, rețeaua socială populară în rândul susținătorilor președintelui american Donald Trump, a revenit online în parte datorită ajutorului unei firme tech rusești, relatează Reuters și Moscow Times.

Google și Apple au înlăturat Parler din magazinele lor pentru aplicații după ce mai multe companii tech l-au suspendat pe Trump de pe platformele lor după atacul din 6 ianuarie asupra Congresului american, provocând un exod al susținătorilor președintelui pe Twitter.

Amazon Web Services a tăiat de asemenea accesul Parler la serverele sale.

Reuters relatează că website-ul Parler a revenit online luni prin intermediul unei adrese de protocol internet folosite de DDos-Guard, o firmă tech deținută de doi bărbați din orașul rusesc Rostov-pe-Don și înregistrată în Scoția.

- Advertisement -

Printre clienții firmei se numără Ministerul rus al apărării, publicația săptămânală pro-Kremlin Argumenty i Fakty dar și postul de radio liberal Ecoul Moscovei.

Un mesaj publicat pe website-ul Parler de CEO-ul companiei, John Matze, anunță că aceasta depunde eforturi pentru a restaura toate funcționalitățile.

Critici ai rețelei sociale au declarat pentru Reuters că dependența Parler de o companie rusească reprezintă un risc de securitate și „este o alegere bizară pentru un site popular în rândul persoanelor care se descriu drept patrioți”.

Parler a devenit cea mai descărcată aplicație din magazinul de aplicații al Apple după ce rețeaua rivală Twitter a suspendat contul președintelui Donald Trump pentru rolul său în incitarea protestatarilor care au atacat Capitoliul american.

Tim Cook, CEO-ul Apple, a afirmat că Parler va fi reprimit în App Store dacă își va îmbunătăți regulile de moderare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x