Thursday, March 28, 2024

România are cele mai mari salarii din administrația publică din Europa Centrală și de Est, cu 70% mai mari decât salariul mediu pe economie

Must Read

România are cele mai mari salarii din administrația publică din Europa Centrală și de Est, conform economistului-şef al Raiffeisen Bank Ro­mâ­nia.

România are cele mai mari salarii din administrația publică din Europa Centrală și de Est. Salariile din sectorul public din România sunt cu 70% mai mari decât sala­riul mediu pe economie, susține Ionuţ Du­mi­tru, economistul-şef al Raiffeisen Bank Ro­mâ­nia, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

România are cele mai mari salarii din administrația publică din Europa Centrală și de Est. Conform acestuia, a un salariu mediu net de 3.340 de lei, cât era în oc­tom­brie 2020 în România, salariul mediu net din ad­ministraţia publică ajungea la peste 5.680 lei.

”Salariile în sectorul public în România, ra­portate la salariul mediu pe economie, spre exemplu în administraţia publică, sunt cu 70% mai mari. Nu mai există nicio altă ţară în Euro­pa care să aibă o asemenea situaţie. Următoa­rea ţară după noi este Cipru, cu circa 40% mai mult. Toate celelalte state au un nivel al sala­riilor, în sectorul administraţiei publice, mult mai apropiat de media pe economie“, a declarat Ionuţ Dumitru.

Ministrul Muncii spune cu cât cresc pensiile şi anunţă ajutor pentru „risc de sărăcie energetică”

- Advertisement -

Majorare pensii 2021. Întrebată dacă vor creşte pensiile în cursul acestui an, ministrul Muncii a precizat că acestea vor fi indexate „cel puţin cu rata inflaţiei, cum este şi firesc, de altfel”.  Noul ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, afirmă că şi-a propus ca în mandatul său „să scoată subiectul pensiilor din logica politică şi politicianistă”.

„În 2021, am discutat cu primul ministru, şi cel puţin indexarea cu rata inflaţiei se va produce în anul 2021. Vom anunţa. Suntem în etapa de pregătire a bugetului pentru 2021”, a declarat Raluca Turcan, marţi seară, la Digi 24.

Ea a explicat că cei mai mari contestatari ai PNL şi cei care au făcut cele mai multe „atacuri” pe acest subiect sunt „cei din PSD”, ea arătând că social-democraţii „niciodată nu au conceput” că majorarea pensiilor cu 40% poate fi suportată.

Sursa: romaniatv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x