Friday, April 19, 2024

Românii au dat năvală să se programeze la vaccin în prima oră în care platforma a funcţionat. De unde vin zecile de mii de înscrieri

Must Read

50.000 de români din etapa a doua s-au programat la vaccinare vineri, în prima oră în care a funcționat platforma ce permite acest proces.

Anunţul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. Potrivit acestuia, la un anumit moment al serii de vineri platforma vaccinare-covid.gov.ro era accesată de 18.000 de utilizatori pe minut.

Practic, în prima oră de funcționare a platformei, au fost alocate peste 100.000 de rezervări, ceea ce înseamnă 50.000 de români programați.

Mai devreme în cursul zilei, platforma a fost inaccesibilă publicului. STS a comunicat ulterior că aceasta a fost, de fapt, în proces de actualizare.

- Advertisement -

Din etapa a doua de vaccinare fac parte persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și cele care asigură activități esențiale. Răspunzând unei întrebări, Valeriu Gheorghiţă a precizat că o persoană poate să înscrie pe platformă maxim zece persoane din familie.

Căile pe care se pot înscrie oamenii sunt: platforma, prin medicul de familie, prin call center-uri sau prin serviciile de asistență socială din primării.

STS anunță că a fost remediată defecțiunea platformei pentru programarea la vaccinarea anti-COVID

Platforma pentru programarea persoanelor cuprinse în etapa a doua a campaniei de vaccinare a fost nefuncţională, vineri, la scurt timp după ora 15, ora la care autoritățile anunțau că aceasta va putea fi accesată.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care a dezvoltat platforma, a comunicat ulterior că aceasta nu s-a blocat, ci este în procedură de actualizare.

În jurul orei 18 STS a anunţat că aplicţia găzduită la adresa https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ este disponibilă și poate fi accesată la nivel național, în vederea programării pentru vaccinare.

“Procedura de transferare și sincronizare a datelor și serviciilor din aplicația utilizată pentru etapa 1 în aplicația dezvoltată pentru etapa 2 s-a încheiat. Precizăm faptul că noua versiune a platformei a fost optimizată pentru a facilita înscrierea persoanelor vulnerabile – adulți peste 65 de ani și bolnavi de afecțiuni cronice. Aplicația are o interfață îmbunătățită, care să vină în sprijinul populației vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor și tuturor celor care doresc să se vaccineze”, a comunicat instituţia.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x