Thursday, March 28, 2024

Românii nu vor mai plăti analizele pentru alergii. Va fi gratuit, de acum!

Must Read

Analizele pentru diagnosticarea alergiilor vor fi decontate de către stat.

Va fi înfiinţat un registru naţional pentru evidenţa persoanelor cu boli şi afecţiuni alergice. Toate acestea sunt cuprinse într-o lege nouă, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Teste gratuite pentru suspecții de alergii

Persoanele ce suspectează că au alergii și cele confirmate cu acest tip de afecțiuni vor avea o serie de beneficii, inclusiv posibilitatea de a face analize și teste în mod gratuit.

Legea se va aplica de luna viitoare. Decontarea se va face prin intermediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, la recomandarea medicului alergolog.

- Advertisement -

Legea promulgată de președintele Klaus Iohannis se va aplica pentru următoarele boli și afecțiuni alergice: astm bronșic, rinită alergică, alergie alimentară, rinoconjunctivita alergică, dermatită alergică și anafilaxie.

Minorii care prezintă risc vor primi adrenalină

Actul normativ stabilește că minorii care prezintă risc de șoc anafilactic vor primi, anual și în mod gratuit, o doză de adrenalină pentru autoinjectare.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x