Sunday, July 25, 2021

Salarii mai MARI cu 75%. Ce CONDIȚII trebuie îndeplinite

Must Read

Începând de miercuri, a fost lansat în dezbatere publică un proiect de ordin ce propune modalități prin care părinții care lucrează în sistemul național de apărare pot beneficia de o majorare cu 75% a salariului, dar numai într-o anumită situație concretă.

Respectiva majorare cu 75% a veniturilor pentru lucrătorii din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) se regăesește în în Ordonanța de urgență 147/2020 referitoare la zilele libere plătite acordate părinţilor conform Legii 278/2020.

Ce spune Legea 278? Potrivit actului normativ, părinţii angajați în sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, penitenciare sau în unități sanitare publice vor primi majorarea salariului cu 75% din salariul de bază, doar dacă celălalt părinte nu îşi ia zile libere plătite pentru supravegherea copiilor atunci când şcolile sunt închise sau cursurile fizice sunt suspendate.

Prin proiectul său de ordin, supus dezbaterii publice, MAI stabilește condiţiile şi modalitatea prin care se solicită această majorare. Abordând subiectul, Avocatnet precizează că majorarea salarială se acordă atât timp cât:

– salariatul nu desfăşoară muncă la domiciliu;

- Advertisement -

– nu sunt vacanţe şcolare;

– celălat părinte al copilului NU beneficiază de zile libere plătite, conform OUG 147/2020;

– celălalt părinte NU este în munca la domiciliu sau telesalariat;

– celălalt părinte NU se află în concediu de creştere copil, nu este asistent personal al unuia dintre copiii aflaţi în intreţinere;

– celălalt părinte NU se află în concediu de odihnă sau concediu fără plată;

– celălalt părinte NU are contractul de muncă suspendat temporar;

– celălalt părinte NU realizează venituri impozabile din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală, activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură.

Această majorare cu 75% a salariilor se acordă o singură dată, indiferent de numărul de copii pe care îi are angajatul MAI. Cererile de majorare salarială vor trebui trimise spre aprobare şefului unităţii în care sunt încadraţi părinţii îndreptăţiţi, până la data de 3 a lunii curente pentru luna anterioară, împreună cu o serie de documente care să dovedească calitatea de părinte şi o declaraţie pe propria răspundere a ambilor părinţi.

Sursa: dcbusiness.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

VIDEO. Jean-Claude Van Damme, filmat într-o mașină alături de români, ascultând manele

Actorul Jean Claude Van Damme a fost filmat într-o mașină, alături de mai mulți români, în timp ce asculta...
- Advertisement -

More Articles Like This