Tuesday, May 30, 2023

Samsung ar putea produce procesoare pentru Intel. Acțiunile companiei asiatice au crescut puternic după apariția informației

Must Read

​Samsung Electronics Co ar putea produce procesoare pentru Intel, iar după ce a apărut informația, acțiunile companiei din Coreea de Sud au crescut cel mai mult din ultimele 10 luni. Și taiwanezii de la TSMC ar putea produce, dar discuțiile nu sunt atât de avansate și s-ar putea ca TSMC să nu aibă capacități libere de producție, cererea fiind mare. Intel a avut probleme cu producția în ultimii ani și sunt necesare mai multe schimbări de direcție pentru a redresa business-ul.

Surse citate de Bloomberg au spus că discuțiile cu Samsung și cu TSMC sunt în stadiu preliminar și, dacă se vor concretiza, noile procesoare nu vor ajunge mai repede de 2023 pe piață.

Acțiunile Samsung au crescut cu 10%, cea mai mare creștere din ultimele zece luni, în timp ce la TSMC cotația nu a crescut.

Cum au evoluat veniturile anuale Intel (sursa statista.com)
1999: 29,4 miliarde dolari
2005: 38,8 miliarde
2011: 54 miliarde
2014: 55,8 miliarde
2016: 62,7 miliarde
2019: 71,9 miliarde dolari

- Advertisement -

Acum, Intel are o capitalizare de piață de 211 miliarde dolari, în timp ce acum șase luni era la peste 250 mld.

Intel anunța în vară cel puțin șase luni de întârziere în începerea producției procesoarelor pe tehnologia de 7 nanometri, iar acțiunile au scăzut atunci cu 10%. Intel a avut probleme de producție în ultimii ani, iar rivalul AMD a câștigat mult teren. Mai mult, se anunță o schimbare de strategie, Intel spunea încă de atunci că va produce mai puține procesoare ea însăși, încredințând producția unor companii partenere.

În noiembrie Apple prezenta primele Mac-uri ce utilizează chip-urile companiei, renunțând la un parteneriat semnat în 2005.

Industria microprocesoarelor a fost subiectul unor tranzacții record în ultimii ani, iar acționarii presează Intel să rezolve problemele de producție sau chiar să renunțe la unele părți din business ce s-au dovedit a nu fi viabile.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Record pentru Dedeman: în 2022, a avut cele mai mari cifre de afaceri şi profit din istoria companiei

Dedeman, compania deținută de frații Pavăl, a încheiat anul 2022 cu cel mai mare profit net, cea mai mare...
- Advertisement -

More Articles Like This