Monday, January 17, 2022

Scad ratele: ROBOR la 3 luni a ajuns la 1,85%, aproape jumatate fata de anul trecut

Must Read

Indicele ROBOR la 3 luni a ajuns la 1,85% pe an, de la 1,91% pe an cat a fost ieri, si aproape la jumatate de cat era la inceputul anului 2019 (2,99%) sau 3,19% cat era in aceeasi perioada a a anului trecut, potrivit informatiilor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Indicele ROBOR la 3 luni este cel in functie de care se calculeaza costul creditelor de consum in lei cu dobanda variabila.

Indicele la 6 luni, utilizat in calculul dobanzilor la creditele ipotecare in lei cu dobanda variabila, a coborat la 1,99%, de la 2,04%, cat era marti, iar ROBOR la 12 luni a scazut la 2,05% pe an, de la 2,08% in sedinta anterioara.

Indicele de referinta pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, este de 1,88% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetica a ratelor de dobanda zilnice ale tranzactiilor interbancare din trimestrul III 2020, in scadere fata de cel publicat in urma cu trei luni, de 2,17%.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

- Advertisement -

In luna mai 2019, a intrat in vigoare OUG 19/2019 care modifica modul in care este calculata rata pentru creditele in lei cu dobanda variabila. Astfel, Ordonanta 19 a stabilit indicele de referinta pentru creditele consumatorilor (IRCC), calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzactiilor interbancare.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: criza energetică, indusă de Guvern! Adevărul despre pandemie şi Big Pharma + cacealmaua lui Putin VIDEO

Sorin Ovidiu Vîntu a abordat, luni, trei subiecte în tradiţionalul său live pe Facebook: criza energetică, pandemia şi situaţia...
- Advertisement -

More Articles Like This