Tuesday, May 17, 2022

Scandalul momentului în România! S-a lăsat cu amenzi usturătoare. Decizia drastică anunțată astăzi

Must Read
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că DSP Olt a încheiat, luni dimineaţa, controlul efectuat la Spitalul Orăşenesc Corabia. Acest control vine după ce online au apărut imagini cu un pacient filmat stând pe jos şi cerând ajutor, medicul de gardă şi asistenta medicală fiind amendaţi contravenţional.

„Am văzut şi eu imaginile de la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineaţă la orele 02,00 şi a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătăţii”, a scris Voiculescu, pe Facebook.

Amendă pentru medicul de gardă

Potrivit ministrului, medicul de gardă a primit amendă contravenţională în valoare de 6.000 lei pentru “refuzul acordării asistenţei medicale de urgenţă unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”. De asemenea, asistenta medicală a primit 3.000 lei pentru “nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar”. Nu în ultimul rând, unitatea sanitară a fost sancţionată cu avertisment.

Vlad Voiculescu a informat, totodată, că s-a dat termen imediat pentru discutarea cazului în Comisia de etică a unităţii sanitare şi luarea măsurilor care se impun şi s-a dispus refacerea şi însuşirea protocoalelor de lucru cu întreg personalul.

Cadrele medicale, indiferente

- Advertisement -

Tot scandalul a început după apariţia unor imagini filmate pe holurile Spitalului Orăşenesc Corabia. Se poate vedea în imagini un bătrân care stă în genunchi şi cere ajutorul medicilor. Cadrele medicale îi cer însă acestuia să se ridice singur pe un scaun. Bătrânul nu este ajutat şi spune că nu se poate mişca singur, pentru că a suferit un accident vascular.

Bătrânul susţine că aşteaptă de trei ore pe holurile spitalului şi că a căzut. Un cadru medical îi spune bătrânului să se aşeze pe un scaun. Bărbatul răspunde „Nu pot să mă urc, am încercat şi nu mai pot.”

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Rușii au obținut (sau sunt pe cale să obțină) controlul complet asupra orașului Mariupol. În ultimele 24 de ore au bombardat puternic în Donbas,...

Căderea Mariupolului și încheierea operațiunilor militare de la Azovstal. Nu este clar dacă în interiorul uzinei metalurgice Azovstal au...
- Advertisement -

More Articles Like This