Sunday, July 25, 2021

Schimbări la conducerea Romgaz. Directorul general a fost revocat din funcție

Must Read

Schimbări majore la conducerea Romgaz. Directorul general al companiei, Adrian Volintiru, a fost revocat din funcție. Cine îi ia locul și cum a fost luată o astfel de decizie?

Romgaz își schimbă conducerea. Potrivit unui raport remis de Bursa de Valori de la București, miercuri, Adrian Volintiru a fost revocat miercuri din funcţia de director general al Romgaz.

“Consiliul de Administraţie al SNGN Romgaz SA, prin Hotărârea nr. 1/13.01.2021, a revocat pe domnul Constantin Adrian Volintiru din funcţia de director general, încetând astfel şi contractul de mandat încheiat între SNGN Romgaz SA şi acesta”, se arată în raport.

Sursa citată mai precizează că  atribuţiile sale urmează să fie preluate, temporar, de directorul general adjunct, Daniel Corneliu Pena.

- Advertisement -

”Până la numirea unui nou director general, conducerea SNGN Romgaz, inclusiv reprezentarea legală a societăţii, va fi exercitată temporar de către domnul Daniel Corneliu Pena, director general adjunct al SNGN Romgaz”, se mai menționează în document.

Cum a ajuns Adrian Volintiru la Romgaz

Constantin Adrian Volintiru nu a ocupat prea mult timp această funcție de conducere. El fusese numit în funcţia de director general al Romgaz în iunie 2018, iniţial pe o perioadă de 4 luni. Ulterior, însă, în octombrie 2018, a fost numit pe această funcţie pentru un mandat de patru ani.

De menționat este faptul că, Volintiru l-a înlocuit la şefia Romgaz pe Corin-Emil Cindrea, care fusese numit în decembrie 2017, cu un mandat de patru luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pentru motive temeinice, până la maximum şase luni şi care nu a mai fost nominalizat din cauza managementului defectuos.

Înainte de a ajunge la conducerea Romgaz, Adrian Volintiru a fost secretar de stat în Ministerul Economiei în perioada noiembrie 2013 – martie 2014 şi preşedinte al Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului în perioada noiembrie 2012 – noiembrie 2013.

De asemenea, el a mia ocupat diverse funcţii de conducere în companii precum Poşta Română (preşedinte CA), Vulcan (director general), Upetrom 1 mai (director general), Rompetrol Downstream şi Rompetrol Rafinare (director financiar) etc.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

VIDEO. Jean-Claude Van Damme, filmat într-o mașină alături de români, ascultând manele

Actorul Jean Claude Van Damme a fost filmat într-o mașină, alături de mai mulți români, în timp ce asculta...
- Advertisement -

More Articles Like This