Wednesday, May 18, 2022

Șeful OMS, despre cum sunt împărțite vaccinurile contra Covid-19: Lumea este la un pas de o prăbușire morală catastrofală

Must Read

Șeful organizației mondiale a sănătății a spus luni că lumea este la un pas de “o prăbușire morală catastrofală” în privința distribuirii vaccinurilor contra Covid-19 și a îndemnat țările și producătorii să împartă mai corect în toată lumea, transmite Reuters.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că șansele la o distrubuire echitabilă sunt amenințate de un “risc serios”, declarația fiind făcută în condițiile în care schema de distribuire de vaccinuri a OMS, COVAX, este programată să înceapă luna viitoare.

Acesta a afirmat că anul trecut au fost semnate 44 de contracte bilaterale, iar anul acesta 12.

“Această situație ar putea întârzia livrările COVAX și să ducă exact la scenariul pentru a cărui evitare a fost creat COVAX – o piață haotică, cu unii adunând stocuri, cu un răspuns necoordonat și cu continuarea problemelor sociale și economice”, a spus Ghebreyesus.

- Advertisement -

Această abordare, “eu, mai întâi”, i-a lăsat pe cei mai săraci și vulnerabili din lume într-o situație de risc, a afirmat șeful OMS, adăugând că, “până la urmă, aceste acțiuni doar vor prelungi pandemia”.

Pentru a ilustra cât de mare este inegalitatea, Ghebreyesus a spus că, în timp ce 39 de milioane de doze au fost administrate în 49 de țări bogate, într-o țară săracă au fost făcute doar 25 de doze.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

După preluarea fabricilor Renault, Rusia anunță că va produce Duster sub marca Lada

Grupul auto Renault a anunţat luni că a finalizat vânzarea activelor sale din Rusia către statul rus dar a...
- Advertisement -

More Articles Like This