Thursday, April 25, 2024

Sfaturile lui Elon Musk pentru a avea succes în afaceri

Must Read

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a devenit cea mai bogată persoană a planetei, depășindu-l pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Conform jurnalistului Justin Rowlatt de la BBC, miliardarul are unele principii de viață care garantează succesul în afaceri.

Nu este vorba de bani

Acest principiu este de bază pentru Musk. Într-un interviu din 2014, miliardarul a spus: „Nu e ca și cum o grămadă de bani te așteaptă undeva. Mai degrabă, am mai multe pariuri pe Tesla, SpaceX și SolarCity, iar piața valorifică pariurile acestea”. Principiul acesta se leagă de următorul.

Urmează-ți pasiunile

„Vrei ca lucrurile din viitor să fie mai bune”, a spus Musk. „Vrei ca aceste lucruri minunate să îmbunătățească viața oamenilor”. Spre exemplu, miliardarul a inventat SpaceX pentru că nu era mulțumit de NASA și ambițiile sale. Astfel, lumea a privit nașterea celei mai ieftine agenții spațiale.

- Advertisement -

Nu-ți fie teamă de visuri mărețe

Cel mai evident lucru despre afacerile lui Elon Musk constă în nebunia și măreția lor. El vrea să revoluționeze industria auto, să colonizeze planeta Marte, să construiască trenuri super rapide în tuneluri vidate și să integreze inteligența artificială în creierul uman. Există o notă comună: toate proiectele sunt ca fanteziile dintr-o revistă pentru copii din anii ’80.

Fii gata să-ți asumi riscuri

Acest punct este evident pentru Musk. Până la un moment dat, miliardarul a riscat tot ce avea pentru misiunile sale. Primele trei lansări ale SpaceX au eșuat, în timp ce Tesla a avut o multitudine de probleme de producție, furnizare și design.

Ignoră-ți criticii

„Bucuria liberalilor pentru eșecurile mele a fost chiar uimitoare”, a spus miliardarul. „Existau mai multe bloguri care pândeau clipa în care va pieri  Tesla”. Totuși, acesta neagă că dorința pentru eșecul său este generată de aroganța specifică. „Cred că ar fi arogant să vorbim despre lucrurile pe care sigur le putem face, nu să spunem lucrurile la care aspirăm și pentru care o să ne luptăm”, a continuat Musk.

Bucură-te de viață

Elon Musk este un workaholic – o persoană dependentă de muncă. Acesta a muncit 120 de ore pe săptămână pentru a produce Tesla Model 3, însă, de atunci, Musk a început să se bucure de viață.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x